CCEE îl felicită pe Papa Francisc și îi mulțumește pentru „magisterul său european”

Presidenza-CCEE-dal-Papa-768×512

CCEE îl felicită pe Papa Francisc și îi mulțumește pentru „magisterul său european”

Sfinte Părinte,

cu ocazia celei de-a zecea aniversări a alegerii  Voastre ca Episcop de Roma, Vă exprimăm afecțiunea și apropierea tuturor episcopilor din Europa și recunoștința noastră pentru darul slujirii Voastre ca Succesor al Sfântului Apostol Petru în slujba Bisericii și a omenirii.

Cele mai bune urări devin recunoștință pentru învățăturile, mărturia de viață evanghelică și paternitatea spirituală cu care ne ghidați, precum și pentru vastul și răspânditul vostru „Magisteriu european”. Cum am putea să nu amintim vizita la Parlamentul European și la Consiliul Europei la Strasbourg în 2014, dar și numeroasele Voastre deplasări în inima continentului nostru; decernarea Premiului Charlemagne în 2016, dar și întâlnirea cu șefii de stat și de guvern ai Uniunii Europene cu ocazia celei de-a 60-a aniversări a Tratatului de la Roma, la 24 martie 2017. Chiar la acea întâlnire, Sfinte Părinte, ați subliniat că „Părinții fondatori ne reamintesc că Europa nu este un conglomerat de reguli de respectat sau un manual de protocoale și proceduri de urmat. Este un mod de viață, un mod de a înțelege omul bazat pe demnitatea sa transcendentă și inalienabilă, ca ceva mai mult decât o simplă sumă de drepturi de apărat sau de pretenții de promovat”.

Vă mulțumim pentru încurajarea de a nu cădea în descurajare și resemnare în măsura în care „suntem chemați de Domnul la o lucrare minunată, să lucrăm pentru ca casa sa să fie tot mai primitoare, pentru ca toți să poată intra și trăi aici” (Omilia cu ocazia celei de-a cincizecea aniversări a CCEE) și pentru că  ne însoțiți în continuare în misiunea delicată de a-l vesti pe Cristos și de a „ajuta Europa să redescopere chipul mereu tânăr al lui Isus și al Miresei sale”, redescoperind valorile creștine care stau la baza identității sale europene.

Vă mulțumim, Sfinte Părinte, pentru că în acest an, de la invazia Ucrainei, nu ați obosit niciodată să cereți încetarea războiului și să vă rugați pentru victimele acestui conflict. Împreună cu comunitățile noastre bisericești, dorim să ne alăturăm vocea noastră vocii Voastre și să reînnoim apelul nostru către cei care dețin autoritatea asupra națiunilor pentru a aduce cât mai curând o pace dreaptă pentru poporul ucrainean.

În timp ce ne reafirmăm comuniunea cu Sanctitatea Voastră, Sfinte Părinte, vă asigurăm de rugăciunile noastre și vă cerem binecuvântarea părintească. Fie ca Preasfânta Fecioară Maria, Mama Europei, și Sfinții protectori ai continentului nostru să vă ajute în slujirea Voastră petrină.

Președinția CCEE

Excelența Sa Mons. Gintaras Grušas
Arhiepiscop de Vilnius și Președinte al CCEE

Excelența Sa Mons. Ladislav Nemet
Arhiepiscop de Belgrad și Vicepreședinte al CCEE

S.Em. Card. Jean-Claude Hollerich
Arhiepiscop de Luxemburg și Vicepreședinte al CCEE

Foto: CCEE

 

 

Hits: 131

/ Știri / Tags:

Share the Post