Adorație animată de Comunitatea Magnificat în Parohia Adormirea Maicii Domnului din București

WhatsApp Image 2023-01-25 at 8.11.11 AM

Adorație animată de Comunitatea Magnificat în Parohia Adormirea Maicii Domnului din București

Joi, 19 ianuarie 2023, după Sfânta Liturghie de la ora 18:00, Comunitatea Magnificat a animat adorația săptămânală din Parohia Adormirea Maicii Domnului din București.

Începând din vara anului 2021, mai mulți credincioși din București, implicați în inițiativa de Adorație Perpetuă, au trăit experiența unor zile comunitare ale adoratorilor în diferite parohii din oraș. Aceștia au început să se relaționeze într-un mod și mai personal cu Isus, exprimându-și lauda și mulțumirea față de Domnul prin rugăciuni spontane.

În toamna anului trecut, Sora Annunziata – care coordonează inițiativa de Adorație Perpetuă – a cerut fraternității Misericordia din București a Comunității Magnificat să se implice în dimensiunea formativă a acestei inițiative. În urma unui discernământ, responsabilii fraternității au simțit că modul cel mai bun de a da naștere unui lanț de Adorație Perpetuă este de a-i conduce pe credincioși, prin adorație, la o relație personală cu Isus din Preasfântul Sacrament. Așa s-a născut ideea ca membrii Comunității să se implice în animarea adorației în parohii.

Astfel, alături de enoriașii din parohia Adormirea Maicii Domnului, Comunitatea Magnificat a participat la Sfânta Liturghie celebrată de Părintele paroh Mihai Mărtinaș împreună cu Părintele Victor-Emilian Dumitrescu – consilierul spiritual general al Comunității. Imediat după a urmat și adorația.

Intenția de rugăciune a serii a fost pentru familiile din parohie și din lumea întreagă.

După expunerea Preasfântului Sacrament, frații și surorile din comunitate au început să-L laude pe Cristos prin cântece și rugăciuni libere de mulțumire și binecuvântare. Totodată, au existat și momente de tăcere care au  favorizat o relaționare mai intimă cu Isus Euharisticul. După partea animată, a urmat o rugăciune de ispășire colectivă pentru ofensele aduse Inimii Preasfinte a lui Isus și Inimii Neprihănite a Mariei.

Momentul s-a încheiat într-o atmosferă de bucurie pentru că am putut să stăm împreună, adorându-L și cântându-I Mântuitorului.

Hits: 250

/ Știri / Tags: ,

Share the Post