Osemintele episcopilor Ignatius Paoli și Alexandru Theodor Cisar, transferate la Catedrala Sfântul Iosif

Deshumare Cisar si Paoli_DSC9708 20230123

Osemintele episcopilor Ignatius Paoli și Alexandru Theodor Cisar, transferate la Catedrala Sfântul Iosif

Luni, 23 ianuarie 2023, la Cimitirul Bellu Catolic din București, a avut loc deshumarea osemintelor episcopilor Ignatius Paoli și Alexandru Theodor Cisar, în prezența ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, a PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București, a ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit emerit, a Pr. Augustin Cadar, Administrator al Cimitirului Bellu Catolic, a Pr. Gabriel Popa, secretar arhidiecezan și a Pr. Ioan Ciobanu, Paroh al Catedralei Sf. Iosif. Rămășițele pământești ale lui Ignatius Paoli, primul arhiepiscop al Arhidiecezei de București și ale arhiepiscopului Alexandru Theodor Cisar urmează să fie transferate în Catedrala Sfântul Iosif.

După desigilarea mormintelor din cripta capelei Sfânta Ana, a urmat Recviemul prezidat de ÎPS Aurel Percă, apoi comisia de deshumare a aprobat strămutarea osemintelor.

„Să ne cinstim înaintașii în credință și să ne rugăm pentru ei este o datorie pentru fiecare dintre noi. Ignatius Paoli este primul Arhiepiscop al Arhidiecezei noastre, ctitor al Catedralei Sfântul Iosif, care a deschis drumul pentru toți episcopii și preoții care au păstorit aici, iar Alexandru Theodor Cisar şi-a trăit cu mult curaj şi demnitate vocaţia sa preoţească şi slujirea episcopală, atât în vremurile de pace, cât şi în cele grele ale războiului şi persecuţiei comuniste, dând o puternică mărturie de credință. Aducerea lor la Catedrala Sfântul Iosif are o semnificație și mai puternică în acest an, când la data de 27 aprilie vom aniversa 140 de ani de la înființarea Arhidiecezei de București, arătând continuitatea în aceste locuri a episcopilor catolici și a comunității pe care ei au păstorit-o. Catedrala este simbolul scaunului episcopal, biserica prin excelență a episcopului, catedra sa, care înseamnă și comuniunea cu Scaunul Romei, iar astfel episcopii Arhidiecezei revin după moarte acolo unde au păstorit în timpul vieții, păstrându-i mereu în amintirea, rugăciunea și recunoștința noastră”, afirmă ÎPS Aurel Percă.

Hits: 3716

/ Știri

Share the Post