FAFCE lansează concursul european de artă „Cine este Sf. Iosif pentru mine?”

concurs FAFCE

FAFCE lansează concursul european de artă „Cine este Sf. Iosif pentru mine?”

Federația Asociațiilor Familiilor Catolice din Europa (FAFCE)  invită artiștii să reflecteze asupra figurii Sfinților de ieri pentru a gândi și a crea împreună pentru astăzi. Cum ne vedem în 2023 Sfinții patroni ai Bisericii Catolice? Scopul acestui concurs european de artă este și acela de a promova artiștii și de a le oferi posibilitatea de a se înscrie într-un mod diferit pe piața internațională de artă. Acest concurs are printre initiatori un român, dl Cornel Bărbuț, Vicepreședinte FAFCE (Asociația Familiilor Catolice Vladimir Ghika), alți doi români în comitetul de organizare și un tânăr muzician român în juriu.

Ediția din 2023: Cine este Sfântul Iosif pentru mine?

FAFCE invită artiștii să gândească și să creeze împreună pe tema figurii Sfântului Iosif! Cum îl vedem în 2023 pe acest sfânt patron al Bisericii Catolice, patron al părinților și patron al lucrătorilor? Acest apel la lucrări de artă întruchipează două dintre direcțiile stabilite de Papa Francisc: Anul Sfântului Iosif și Rolul Tatălui în societatea noastră de astăzi.

Reproducerile digitale, trimise până la data de 3 martie 2023, vor fi evaluate de un juriu de experți, care îi va informa pe autori despre rezultate la 19 martie 2023.
Un catalog electronic cu lucrările selectate va fi publicat pe site-ul concursului. Câștigătorii își vor vedea lucrările premiate și prezentate în cadrul unei expoziții la Parlamentul European în aprilie-mai 2023. Expozițiile care vor urma evenimentului în întreaga Europă sunt încă în discuție.

Invităm orice artist interesat, independent de religia sa, să participe, cu o încurajare specială pentru tinerii artiști.

CATEGORII
Pictură – desen – arte grafice
Sculptură – ceramică – vitralii
Video – arte performative – dans
Fotografie
Muzică
Bandă desenată

CALENDAR
Cerere de candidaturi: 3 ianuarie 2023
Termen limită: 3 martie 2023
Publicarea rezultatelor: 19 martie 2023

Mai multe detalii despre concurs: https://europeanartcontest.com/presentation/

 

Hits: 161

/ Știri / Tags: ,

Share the Post


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php:117 Stack trace: #0 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php(20): cloudfw_fontface_render() #1 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php(9): cloudfw_font_engine_render() #2 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/framework/core.init.php(229): cloudfw_font_engine() #3 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/class-wp-hook.php(308): cloudfw_admin_footer_init('') #4 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/class-wp-hook.php(332): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #5 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #6 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/general-template.php(3059): do_action('wp_footer') #7 /home/r58715arcb/pub in /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php on line 117