Misiuni populare despre Sacramentele vindecării în Parohia Sf. Elena din București

WhatsApp Image 2022-12-18 at 9.46.30 PM

Misiuni populare despre Sacramentele vindecării în Parohia Sf. Elena din București

În perioada 16-18 decembrie 2022, în Parohia Sf. Elena din București au avut loc misiuni populare cu tema „Sacramentele vindecării: Spovada și Ungerea bolnavilor”.  Pr. Emil Moraru a celebrat alături de Pr. paroh Petru Husariu și a ținut cuvântul de învățătură, iar Pr. Alexandru Cobzaru s-a îngrijit de spovezi.

whatsapp-image-2022-12-18-at-9-46-29-pm

Misiunile populare au rol în a ne ajuta în pregătirea spirituală pentru Sărbătoarea Nașterii Domnului. Pr. Emil Moraru a reliefat forma iubirii paterne divine, prin exemplul Sfântului Iosif, tatăl care spunând „da” realității acceptă nu numai voia lui Dumnezeu, ci și responsabilitatea protecției celor mai scumpe daruri din lume, Fecioara Maria și Pruncul Isus, făcând din rolul său de susținere și protecție, tăcut și permanent prezent, un model de credință nestrămutată și dragoste nesfârșită. Sfântul Iosif, „tatăl Bisericii”, ne arată cum să acceptăm realitatea de zi cu zi și să căutăm soluții sub îndrumarea lui Dumnezeu.

Importanța spovezii a fost pusă în lumină încă o dată, iar Pr. Emil Moraru ne-a îndrumat să-i oferim Pruncului Isus toate păcatele și suferințele noastre, minciunile și grijile. Să avem curajul să fim vulnerabili în fața Domnului nostru, cu toate defectele și neajunsurile noastre, ca el să ne poată purifica și îmbrățișa în dragostea lui nemărginită. Să ne lăsăm iubiți de Dumnezeu așa cum numai el ne știe, chiar daca nimeni nu ne acceptă.

whatsapp-image-2022-12-18-at-9-46-30-pm-1

Tot în aceaste predici, Pr. Emil Moraru ne-a atras atenția asupra celor care nu au cunoscut dragostea curată și grija celor dragi, neputând, astfel, să înțeleagă cum să iubească la rândul lor. Și  pe aceștia trebuie să îi luăm în considerare când ne gândim la aproapele nostru. Să le arătam celor de lângă noi dragostea pe care la rândul lor o pot da mai departe și pe care Dumnezeu ne-o vă întoarce înzecit.

Fie că sărbătorile acestui an să vă găsească mai împăcăți cu realitățile vieții și mai deschiși la dragostea necondiționată a Pruncului Isus!

Mariliana Botezatu Enache

Hits: 217

/ Știri / Tags: ,

Share the Post