Solemnitatea Neprihănitei Zămisliri, hramul Arhidiecezei de București

Screenshot 2022-12-09 at 00.25.41

Solemnitatea Neprihănitei Zămisliri, hramul Arhidiecezei de București

Joi, 8 decembrie 2022, în Solemnitatea Neprihănitei Zămisliri a Preasfintei Fecioare Maria, patroana Arhidiecezei de București, PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București, a prezidat Sfânta Liturghie solemnă în Catedrala Sf. Iosif, la care au concelebrat preoții Catedralei și Pr. Iulian Dancă AA.

În cadrul predicii, PS Cornel Damian a subliniat că această sărbătoare aduce o mare bucurie în inimile noastre, deoarece ne conduce la începutul mântuirii. Episcopul Auxiliar de București a explicat că Neprihănita Zămislire este, în același timp, un privilegiu și un ideal: un privilegiu, deoarece Sfânta Fecioară este singura persoană care a avut perfecțiunea purității, încă de la începutul existenței sale, un dar minunat al lui Dumnezeu care a pregătit-o pe Maria ca Mamă a lui Isus. Totodată, Neprihănita Zămislire este un ideal: toți suntem chemați chemați să devenim sfinți și neprihăniți înaintea lui, așa cum ne îndeamnă Sf. Apostol Paul.

screenshot-2022-12-09-at-00-24-12

„Sfințenia creștină nu este o sfințenie a diviziunii, ci a iubirii. A fi imaculat, fără pată, înseamnă, cu siguranță, a ne despărți de rău, dar nu de persoane. Neprihănita Zămislire nu a despărțit-o pe Sf. Fecioară de oameni, ci a pregătit-o pentru o iubire mai mare, mai universală”. „Maria se pune în slujba lui Dumnezeu pentru a colabora personal la mântuirea lumii, care se va realiza prin darul Fiului lui Dumnezeu. Recunoaștem că Dumnezeu înfăptuiește lucrarea mântuirii noastre într-un mod desăvârșit: o începe cu Neprihănita Zămislire a Mariei, o continuă cu răspunsul Mariei de la Buna Vestire, plin de smerenie și de generozitate, și o duce la împlinire cu misterul pascal al lui Cristos”, a concluzionat Episcopul Auxiliar de București.

screenshot-2022-12-09-at-00-25-11

Tot în Solemnitatea Neprihănitei Zămisliri, cei trei episcopi ai Arhidiecezei de București au aniversat consacrarea episcopală: ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, 23 de ani de episcopat (8 decembrie 1999); ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit emerit, 38 de ani de episcopat (8 decembrie 1984); PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București, 19 ani de episcopat (8 decembrie 2003).

Hits: 346

Share the Post