Adoratorii din București s-au întâlnit la Parohia Sfânta Maria a Harurilor (Bărăția)

WhatsApp Image 2022-12-03 at 10.41.19 PM

Adoratorii din București s-au întâlnit la Parohia Sfânta Maria a Harurilor (Bărăția)

„Secerişul este mare, însă lucrătorii sunt puţini. Rugaţi-l deci pe Domnul secerişului să trimită lucrători la secerişul lui!” (Mt 9,37) – acesta era îndemnul Domnului din Evanghelia zilei de 3 decembrie, în care noi, adoratorii, am avut ocazia să ne reunim la Parohia Sfânta Maria a Harurilor – Bărăția. Așadar, ne-am gândit să punem luna aceasta la adorație următoarea intenție de rugăciune: ca Domnul să trimită adoratori în Biserica Sa, mai ales pentru adorația nocturnă de la Catedrala Sf. Iosif.
De ce mall-urile par să ofere căldură, iar bisericile răceală? – se întreba Părintele Marius Bănuță, care ne-a oferit un cuvânt de învățătură. De ce bisericile sunt pustii, iar mall-urile atât de populate? Cu toate acestea aici, în biserică, este prezent Cineva mai mare decât noi toți. Aici este prezent Cristos. Oamenii se îndepărtează parcă tot mai mult de El și de Biserica Sa; ce putem face ca și ei să-l cunoască, să-l re-cunoască? Puterea rugăciunii este singura noastră forță, puterea celor fără de putere – a fost concluzia adoratorilor reuniți astăzi.
În cadrul ultimei adorații în comun din anul acesta, adoratorii au cerut Domnului Pacea Sa, nu cum o dă lumea; pacea pe care dorim să o dăm lumii. Să fim purtători de pace, credință, speranță.
Am plecat cu inimile pline: pentru adoratori, Adventul se împlinește în fiecare zi; Advent înseamnă că Domnul vine; ieri a venit la Betleem sărac și umil; mâine va veni pe norii cerului cu slavă și putere mare; astăzi vine în Euharistie, și va fi mereu cu noi. Nu avem de ce să ne temem. Venite, adoremus!

Sora Annunziata


În Capela de la subsolul Catedralei Sf. Iosif este expus Preasfântul Sacrament în fiecare noapte. Cine dorește să participe la Adorația nocturnă se poate înscrie pe o listă, sunând la numărul de telefon 0771091123.

Hits: 266

/ Știri / Tags:

Share the Post