Ziua Mondială a Săracilor, celebrată la Catedrala Sf. Iosif

ziua saracilor

Ziua Mondială a Săracilor, celebrată la Catedrala Sf. Iosif

Duminică, 13 noiembrie 2022, întreaga  Biserică a fost alături de cei săraci dintre noi prin rugăciune si fapte concrete, celebrând cea de-a VI-a Zi Mondială a Săracilor. La Catedrala Sf. Iosif din București, ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, a prezidat Sfânta Liturghie, la care au concelebrat PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București, Pr. Emanuel Dumitru, spiritual al Asociației Caritas București și preoții Catedralei. La Sfânta Liturghie au participat și persoane din medii vulnerabile.

whatsapp-image-2022-11-13-at-9-09-03-pm-3

ÎPS Aurel Percă le-a mulțumit tuturor organizațiilor din Arhidieceza de București care se ocupă de cei nevoiași, sub diferite forme, oferindu-le atât asistență materială, cât și spirituală: Asociația Caritas București și congregațiile religioase. „Dăruind, vom dobândi mai mult: acele comori care sunt adunate în cer”, a concluzionat Arhiepiscopul de București, parafrazând cuvintele evangheliei.

whatsapp-image-2022-11-13-at-9-09-03-pm-2

După Sfânta Liturghie, persoanele nevoiașe au participat la o agapă oferită de Caritas București, unde cei doi Păstori ai Arhidiecezei au binecuvântat bucatele pregătite și i-au servit la masă.

În asentiment cu cei nevoiași, copiii din Casa Sf. Ioan a Caritas București au pregătit împreună cu educatorii și voluntarii 100 de porții de prăjituri, pe care le-au oferit oamenilor fără adăpost din zona Gării de Nord din Capitală.

whatsapp-image-2022-11-13-at-9-09-03-pm-1

Ziua Mondială a Săracilor, instituită de Sfântul Părinte Papa Francisc, ne ajută să conștientizăm că ei sunt mereu printre noi și au nevoie de ajutorul nostru. Mulțumim tuturor acelora care se îngrijesc de ei, care îi poartă în rugăciune și celor care prin gesturi concrete alină suferința lor.

Marius Cocuț-Forminte
Director Caritas București

Sfânta Liturghie a fost transmisă în direct de Angelus TV și poate fi urmărită aici.

Hits: 441

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post