Noutăți din misiunea Turbi (Kenya)

IMG_20221029_165636

Noutăți din misiunea Turbi (Kenya)

Duhul Sfânt, în inima deșertului

În mijlocul deșertului Did Galgallo, la școala Tiigo School, sâmbătă, pe 29 octombrie 2022, 88 de copii l-au primit pe Duhul dătător de viață. Sacramentul Confirmațiunii a fost conferit copiilor din parohia Turbi de Excelența sa Peter Kihara, Episcopul de Marsabit. Celebrarea Sacramentelor Mirului și Sfintei Euharistii au subliniat importanța unității Sfintei Treimi, care se face cunoscută în viața noastră.img_20221029_171059

A treia Persoană dumnezeiască, coborâtă în ziua de Rusalii asupra apostolilor și a Sfintei Fecioare Maria, în această zi binecuvântată a coborât și asupra copiilor parohiei noastre cu darurile sale: înțelepciunea, înțelegerea, sfatul, puterea, știința, evlavia, și frica de Dumnezeu. Pe lângă căldura de afară, inima micilor ucenici ai lui Isus din deșert a fost aprinsă de iubirea Mângâietorului. Cântările și dansurile liturgice au contribuit la exprimarea bucuriei de a-l avea în inimi, aici în inima deșertului, pe cel ce este Iubirea pe care Tatăl o transmite Fiului în Sfânta Treime.

Dacă imaginea deșertului ne poate convinge că e important să fim împreună, atunci imaginea Dumnezeului, unul și întreit, ne încurajează să lucrăm împreună pentru mântuirea sufletelor. Zilele trec, dar focul Duhului Sfânt rămâne viu în viața celor care îl primesc.

img_20221029_170355

În seara aceleiași zile, în biserica parohială, a avut loc o oră de adorație în care l-am rugat pe Mântuitorul să ne ajute în pregătirea trăirii hramului comunității noastre, „Sfântul Ioan Paul al II-lea, Papă”, pe care urma să o celebrăm în ziua următoare. Ora de adorație a fost condusă de copiii și tinerii comunității noastre. O bucurie mare, pe care ne-a oferit-o Duhul Sfânt în timpul adorației, a fost participarea mamelor din comunitate la acest moment. De ce este o bucurie mare? Deoarece, în tribul Gabbra, în acea noapte se celebra Anul Nou calendaristic, iar noi nu ne așteptam ca adulții să participe.

img_20221029_160329

Duminică dimineața, sărbătoarea hramului a început cu sfințirea grădinței Montessori din curtea misiunii. Sfânta Liturghie a fost prezidată de Excelența Sa, Peter Kihara, episcop de Marsabit, care în timpul omiliei sale a subliniat modestia și trăirea rugăciunii, caracteristice Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea. La această sărbătoare au participat și credincioși din parohiile învecinate: Hurri Hils, Sololo și Moyale.

Pr. Ștefan Lenghen

Hits: 680

/ Știri / Tags:

Share the Post