Sărbătoarea Sfintei Faustina Kowalska la Catedrala Sf. Iosif din Bucureşti

thumbnail-2

Sărbătoarea Sfintei Faustina Kowalska la Catedrala Sf. Iosif din Bucureşti

Miercuri, 5 octombrie 2022, în Catedrala Sfântul Iosif din București, cu participarea ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, a fost comemorată Sfânta Faustina Kowalska, mesagera aleasă de Isus Cristos să vorbească lumii întregi despre iubirea îndelung milostivă a Domnului.

thumbnail-4-2

Grupul „Faustinum”, care deja de mai mulți ani desfășoară un apostolat dedicat răspândirii devoțiunilor către Milostivirea Divină în Arhidieceza de București, a organizat și anul acesta un moment de comuniune și recunoștință pentru marele dar al Milostivirii dumnezeiești. Acest moment de sărbătoare a fost transmis integral, în direct, de către postul de televiziune catolic Angelus TV,contribuind, astfel, la răspândirea în multe case și inimi a mesajului milostivirii revelat Sfintei Faustina.

O adevărată sărbătoare a milostivirii, comemorarea Sfintei Faustina a fost marcată printr-o Adorație euharistică pregătită și propusă de membrii grupului, începând cu ora 15.00, „ora Milostivirii Divine”. Timp de 2 ore, în fața Preasfântului Sacrament, cei prezenți, membrii Grupului Faustinum, credincioși și persoane consacrate au meditat asupra unor rugăciuni și texte culese în special din „Micul Jurnal” al Sfintei Faustina Kowalska.

thumbnail-3-2

După Adorația euharistică a urmat, începând cu ora 17.00, celebrarea Sfintei Liturghii, prezidată de Păstorul Arhidiecezei de București, ÎPS Aurel Percă, alături de care au concelebrat alți 8 preoți de la Catedrală și din alte Parohii din București: Pr. Wilhelm Dancă, Pr. Eduard Giurgi, Pr. Emil Moraru, Pr. Francisc Ungureanu, Pr. Eugen Răchiteanu, Pr. Iosif Ghiuzan, Pr. Fabian Măriuţ şi Pr. Andrei Dumitrescu.

20221005_172843

 În cadrul predicii, Pr. Andrei Dumitrescu a evidențiat sensul Milostivirii Divine ca răspuns la răutatea omului și i-a încurajat pe cei prezenți la încredere iubitoare în Isus Cristos, a cărui Inimă a fost străpunsă pentru păcatele noastre și ale lumii întregi.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, ÎPS Aurel Percă și-a exprimat bucuria de a fi participat la acest moment de sărbătoare și i-a încurajat pe membrii grupului „Faustinum” să continue acţiunile de răspândire a cultului Mlostivirii lui Dumnezeu, să fie, pretutindeni,  martori ai milostivirii Sale.

Grupul Faustinum

Hits: 318

/ Știri / Tags:

Share the Post