ÎPS Aurel Percă și ÎPS Ioan Robu, prezenți la a patra serie de exerciții spirituale pentru preoții din Arhidieceza de București

Serie de exercitii | Carmelitani | ARCB 3

ÎPS Aurel Percă și ÎPS Ioan Robu, prezenți la a patra serie de exerciții spirituale pentru preoții din Arhidieceza de București

În perioada 3-6 octombrie 2022, treizeci de preoți din Arhidieceza de București au participat la exercițiile spirituale anuale organizate la Mănăstirea Carmelitană de la Ciofliceni, aceasta fiind ultima serie de exerciții spirituale pentru preoții din ARCB din 2022. Prezența ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit emerit, la acest eveniment a constituit un prilej de reîntâlnire frățească și bucurie spirituală.

Tema abordată a fost: „Provocări și chemări actuale pentru preoți”. Părintele Dan Suciu, călugăr din Congregația Frații Sfântul Ioan, predicatorul acestor exerciții spirituale, în cuvântul său a invitat preoții la o retrospecție a relației personale cu Dumnezeu, pentru ca în pastorația lor să fie slujitori bine pregătiți, să facă față provocărilor timpurilor actuale.

Programul zilnic a inclus două meditații, Sfânta Liturghie, rugăciunea în comun, adorație în fața Preasfântului Sacrament, tăcere și timp personal pentru meditație.

În ultima zi a exercițiilor spirituale, ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, a prezidat Sfânta Liturghie, prilej de unire al preoților Bisericii locale în jurul Păstorului ei.

Zilele de reculegere au fost adevărate momente de comuniune preoțească și trăire spirituală la Mănăstirea Carmelitană, care este așezată într-o oază de liniște, armonie și pace.

Pr. Romeo Horvat

serie-de-exercitii-carmelitani-arcb-5 serie-de-exercitii-carmelitani-arcb-4 serie-de-exercitii-carmelitani-arcb-3 serie-de-exercitii-carmelitani-arcb-2 serie-de-exercitii-carmelitani-arcb-1

 

Hits: 1549

/ Știri

Share the Post