ÎPS Aurel Percă s-a întâlnit cu președintele Mișcării Creștine a Lucrătorilor (MCL)

Miscarea crestina a lucratorilor 2022-10-05 at 12.10.51

ÎPS Aurel Percă s-a întâlnit cu președintele Mișcării Creștine a Lucrătorilor (MCL)

În data de 4 octombrie 2022, ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, i-a primit în audiență pe Antonio di Matteo, președintele Mișcării Creștine a Lucrătorilor – MCL (Movimento Cristiano Lavoratori) din Italia, împreună cu Monseniorul Cesare Lodeserto, vicar general al Diecezei Romano-Catolice de Chișinău și cei trei voluntari italieni pentru București și Chișinău.

Invitații i-au prezentat Arhiepiscopului de București situația actuală și proiectele viitoare și planurile de colaborare, în care vor fi implicați voluntarii din Italia, din cadrul Serviciului Civil propus de guvernul italian.

La întâlnire a participat și Eusebiu Pîrțac, responsabil pentru activitățile MCL din Romania. Asociația MCL România este activă în Romania din anul 2005.

Antonio di Matteo i-a însoțit pe voluntarii veniți să lucreze la București și la Chișinău, fiind deja al treilea an de când tineri italieni vin să facă voluntariat. La noi în Arhidieceză lucrează mai ales în proiectele Asociației Caritas.

Movimento Cristiano Lavoratori gestionează un număr de 480 de voluntari. Aceștia au avut diferite misiuni în Italia și în alte locuri din Europa, precum Sarajevo, Bruxelles, Strasbourg sau Tirana.

Hits: 184

/ Știri

Share the Post