PS Cornel Damian, la hramul Parohiei Nașterea Sfintei Fecioare Maria din Slatina

WhatsApp Image 2022-09-09 at 10.58.32 AM

PS Cornel Damian, la hramul Parohiei Nașterea Sfintei Fecioare Maria din Slatina

Joi, 8 septembrie 2022, Parohia Nașterea Sfintei Fecioare Maria din Slatina a celebrat hramul, având bucuria de a-l primi pe PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București, în calitate de celebrant principal. Alături de Preasfințitul Cornel Damian au concelebrat 16 preoți, majoritatea dintre ei activând în Decanatul de Craiova. Au participat la Sfânta Liturghie de hram credincioși din comunitatea locală, din parohiile Caracal, Drobeta Turnu Severin, București (Cioplea) și din comunitatea greco-catolică din Slatina.

whatsapp-image-2022-09-08-at-9-01-23-pm-1

A predicat Pr. Petrică Boroș, subliniind cât de importantă a fost nașterea Sfintei Fecioare Maria în istoria mântuirii:, „Căci dacă printr-o femeie, Eva, a intrat în lume păcatul, tot printr-o femeie, Fecioara Maria, a venit și mântuirea neamului omenesc.”

La sfârșitul Sfintei Liturghii, PS Cornel Damian le-a mulțumit celor care s-au implicat în organizarea acestei mari sărbători pentru comunitatea catolică slătineană și credincioșilor care au participat, elogiind prezența în biserică a expoziției de imagini a Fericitului martir Anton Durcovici.

whatsapp-image-2022-09-08-at-9-01-23-pm-2

Expoziția de fotografii-document din viața Episcopului Anton Durcovici, organizată de Arhiepiscopia Romano-Catolică de București și Academia Teologică „Anton Durcovici”,  cu implicarea Pr. Emil Moraru și sprijinul doamnei Anna-Maria Orban, lector univ. dr. la Universitatea Națională de Arte București, parcurge în această perioadă un itinerariu prin parohiile Decanatului Craiova, pentru a comemora vizitele pe Fericitul Anton Durcovici le-a făcut în parohiile de aici.  Fericitul Anton Durcovici a fost preot al Arhidiecezei Romano Catolice de București, apoi a fost numit Episcop de Iași și aproape un an administrator apostolic al Arhidiecezei, când a vizitat parohiile din Decanatul de Craiova, inclusiv și comunitatea din Slatina.

Preasfințitul Cornel Damian i-a îndemnat pe credincioși să se apropie de acele imagini ale Fericitului Durcovici atât cu ochii trupului, dar mai ales cu ochii sufletului pentru a crește în credință privind exemplul său.

Pr. Sergiu-Alin Pal

Hits: 738

/ Știri / Tags: ,

Share the Post