Mons. Miguel Maury Buendía a sărbătorit 14 ani de la consacrarea episcopală la hramul Conventului Preasfânta Treime (Pârâul Rece)

hcpr-22

Mons. Miguel Maury Buendía a sărbătorit 14 ani de la consacrarea episcopală la hramul Conventului Preasfânta Treime (Pârâul Rece)

Duminică, 12 iunie 2022, a avut loc Sfânta Liturghie de hram a conventului „Preasfânta Treime” de la Pârâul Rece. Sfânta Liturghie a fost prezidată de E.S. Mons. Miguel Maury Buendía, Nunțiul Apostolic în România și Republica Moldova, care cu acest prilej a sărbătorit 14 ani de la consacrarea episcopală (12 iunie 2008, Bazilica Santa Maria Maggiore din Roma), a consemnat Fr. Ioan Butacu, Guardianul Conventului.

2-4

Mons. Miguel Maury Buendía și-a exprimat bucuria de a fi prezent la Pârâul Rece, pentru a celebra una dintre cele mai frumoase sărbători ale anului: Solemnitatea Preasfintei Treimi, căreia îi este închinată mănăstirea, mulțumind a Fraților Minori Conventuali, în mod special Părintelui Guardian, Ioan Butacu, pentru invitație și pentru primirea fraternă, celor de la Casa de odihnă și tuturor participanților la Sf. Liturghie. „În calitate de Nunțiu Apostolic vă aduc binecuvântarea Papei Francisc și salutările sale cordiale, pe care m-a rugat să le transmit tuturor bărbaților și femeilor de bunăvoință pe care îi voi întâlni în România”, a spus Mons. Miguel Maury Buendía.

5

„Solemnitatea de astăzi ne îndeamnă să ne îndreptăm privirea spre realitatea lui Dumnezeu iubire și spre taina mântuirii adusă de Tatăl, prin Fiul, în Duhul Sfânt, care revelează oamenilor misterul inefabil al vieții Sale. […] Sfântul Pavel, rezumând comuniunea noastră cu Dumnezeu, nu doar recunoaște îndreptățirea noastră prin credință, ci ne descoperă și bucuria de a fi împăcați cu Dumnezeu prin Domnul nostru Isus Cristos (Rom 5,1-5). Pacea încredințată de Isus ucenicilor și anunțată de către Apostol este, de asemenea, implorată astăzi de Papa Francisc pentru întreaga umanitate. În acest sens, Sfântul Părinte afirmă că „În fiecare epocă, pacea este, în același timp, dar de sus și rod al unei angajări împărtășite“. (Cfr. Mesajul pentru cea de-a 55-a Zi Mondială a Păcii, 2022), prin urmare, nu putem ignora acest angajament comun și unitatea la care ne cheamă Isus. Citez din nou „Această unitate este esențială, deoarece se naște din dragostea și mila lui Dumnezeu, din îndreptățirea lui Isus Cristos și din prezența Duhului Sfânt în inimile noastre” (Cfr. Papa Francisc, Angelus din Duminica Preasfintei Treimi, 30 mai 2021). În pofida numeroaselor necazuri cauzate de pandemie și războaie, nu ne putem pierde speranța și nici nu ar trebui să ne simțim vreodată singuri și dezamăgiți”, a subliniat în cadrul omiliei Excelența Sa, Nunțiul Apostolic1

După Sfânta Liturghie, toți cei prezenți s-au bucurat de o agapă fraternă.

Sursa: omfconv.ro

 

 

 

 

 

Hits: 712

/ Știri / Tags: ,

Share the Post