PS Cornel Damian, la Jubileul de 25 de ani al Căminului de Bătrâni „Sf. Maria” al Congregatio Jesu

IMG-20220530-WA0032

PS Cornel Damian, la Jubileul de 25 de ani al Căminului de Bătrâni „Sf. Maria” al Congregatio Jesu

Sâmbătă, 28 mai 2022, în cadrul Jubileului de 170 de ani de existență în România a Congregatio Jesu, a fost sărbătorit un alt jubileu: 25 de ani de existență a Căminului de Bătrâni „Sfânta Maria”. Celebrările au fost deschise pe 1 mai a.c. de către ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, care a prezidat Sf. Liturghie în curtea căminului, aducând mulțumiri tuturor celor care de-a lungul timpului s-au implicat în această operă caritabilă.

img-20220530-wa0030

La această Sfântă Liturghie din cadrul manifestărilor prilejuite de aniversare, a fost prezent PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București, însoțit de un grup de preoți concelebranți. La finalul Sfintei Liturghii s-a trasat un scurt istoric al acestui așezământ.

În luna mai a anului 1995, Mater Benedicta Blaj, superioara provincială de atunci, împreună cu echipa de binefăcători belgieni – formată din pr. Dirk Van der Linden, dr. Oscar Lampaert, ing.  Luc  Mouton și contabila Esther Vanspeybroeck – au început construcția edificiului. În luna noiembrie 1995, a fost pusă piatra de temelie în prezența ÎPS Ioan Robu și a pr. Victor Iacobec, parohul de atunci al comunității din Popești-Leordeni. În luna aprilie 1997, a avut loc inaugurarea căminului. În cei 25 de ani de existență, sute de beneficiari și-au petrecut ultima parte a vieții într-o atmosferă de familie, însoțiți și îngrijiți cu căldură, respect și profesionalism de surorile congregației și de personalul laic. Preoții catolici și ortodocși le-au asigurat asistența spirituală.

popesti-leordeni-sf-agnes-1

O agapă fraternă, organizată în parcul căminului, a fost prilej de comunicare, mulțumiri și aduceri-aminte.

Mulțumim Domnului și tuturor celor care au făcut posibilă existența acestei oaze de liniște și siguranță pentru cei care se pregătesc să treacă pragul Casei Tatălui!

Sr. Daniela Mare CJ

 

Sf. Liturghie a fost transmisă live de Angelus TV și poate fi urmărită aici.

Cu ocazia vizitei Sf. Părinte Papa Francisc în România, în primăvara anului 2019, a fost realizat un scurt film de prezentare a Mănăstirii Sf. Agnes din Popești Leordeni, în care este prezentat și Căminul de Bătrâni „Sf. Maria”:

 

 

 

 

Hits: 375

/ Știri / Tags: ,

Share the Post