Operatorii mass-media catolici din România s-au întâlnit online

Screenshot 2022-05-28 at 09.25.55

Operatorii mass-media catolici din România s-au întâlnit online

„Așadar, ascultarea este primul ingredient indispensabil al dialogului și al bunei comunicări. Nu se comunică dacă mai întâi nu s-a ascultat și nu se face bun jurnalism fără capacitatea de a asculta. Pentru a oferi o informație solidă, echilibrată și completă este necesar de a asculta îndelung. Pentru a relata un eveniment sau a descrie o realitate într-un reportage este esențial a ști să se asculte, dispuși chiar de a schimba idea, de a modifica propriile ipoteze de pornire” – se poate citi în Mesajul Sf. Părinte Papa Francisc adresat cu ocazia celei de a 56-a Zile Mondiale a Comunicațiilor Sociale, 29 mai 2022.

Cu prilejul acestei zile, la inițiativa PS Claudiu Lucian Pop, Episcop al Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, responsabil cu mass-media în cadrul Conferinței Episcopilor din România (CER), vineri, 27 mai a.c., a avut loc o întâlnire online, pe platforma Zoom, a operatorilor mass media catolice din România, moderator fiind Pr. Francisc Ungureanu, secretar al CER. Principala temă a întâlnirii a constituit mesajul Sf. Părinte, respectiv, după cum a formulat Preasfinția Sa Episcopul Claudiu, inițiativele concrete în care în România operatorii mass-media pun în practică îndemnul Papei Francisc, despre cum se umplu cu conținut creștin spațiile puse la dispoziție de diferitele platforme și surse de informație publică.

whatsapp-image-2022-05-27-at-20-25-59-2-1024x640

La întrunire au participat reprezentanți, clerici și laici ai presei scrise, ai domeniului audiovizualului și ai diverselor platforme online din mai multe eparhii greco-catolice și dieceze romano-catolice din țară: Arhieparhia de Alba Iulia şi Făgăraş, Arhidiecezele de București și de Alba Iulia, Eparhiile de Cluj-Gherla, Lugoj, Maramureș și Oradea, Diecezele de Iași, Oradea și Timișoara, Radio Maria,  Radio Blaj Online TV, ERCIS FM, Maria TV și Angelus TV. Totodată cei prezenți l-au salutat cu drag pe Pr. Adrian Dancă de la Radio Vatican.

În cadrul întâlnirii, reprezentanții mass-mediei catolice și-au exprimat în primul rând bucuria de a participa la o astfel de întâlnire, mulți subliniind importanța organizării unei întruniri cu prezență fizică și formării unei echipe mai unite. Pr. Adrian Dancă a propus realizarea unei platforme comune, unde se vor regăsi informații, anunțuri, relatări și știri din toate eparhiile și diecezele din țară, totodată a apreciat eforturile zilnice depuse ale operatorilor din mass-media catolică din România în vederea prezentării cât mai ample a activităților Bisercii.

La sfârșitul întâlnirii PS Claudiu Lucian Pop, Episcop de Cluj-Gherla a propus organizarea unei întâlniri cu prezență fizică în luna septembrie, oferindu-se totodată și găzduirea acestui eveniment, invitându-i pe toți cei prezenți la Cluj.

Întâlnirea s-a încheiat cu o rugăciune rostită de Episcopul de Cluj-Gherla.

Sursa: Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara

Hits: 523

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post