Comunitatea Magnificat a organizat a doua ediție a Cursului pentru cuplurile căsătorite

WhatsApp Image 2022-05-19 at 9.32.22 AM (2)

Comunitatea Magnificat a organizat a doua ediție a Cursului pentru cuplurile căsătorite

„Nu voi m-ați ales pe mine, ci eu v-am ales pe voi și v-am pus ca să mergeți și să aduceți rod, iar rodul vostru să rămână, pentru că orice îl veți ruga pe Tatăl în numele meu să vă dea” (Ioan 15,16).

În perioada 13-15 mai 2022, la Mănăstirea Carmelitană din Ciofliceni, Comunitatea Magnificat din România a organizat a doua ediție a Cursului pentru cuplurile căsătorite din România, în vederea reînnoirii Sacramentului Căsătoriei, cu ocazia Anului „Familia Amoris Laetitia”.

Au răspuns invitației 17 cupluri din județele: Bacău, Iași, Vrancea, Dâmbovița, București, Timiș, Alba, Brașov, Prahova, care au dorit fie o împrospătare a relației lor, o redescoperire reciprocă, fie un sprijin, o lumină care să îi ajute în traversarea perioadei de criză din căsătoria lor.

Echipa de slujire a fost compusă din 4 cupluri și 2 persoane consacrate din 3 fraternități ale Comunității Magnificat: „Betleem” din Popești-Leordeni, „Misericordia” din București și  „Shalom” din Bacău.

whatsapp-image-2022-05-19-at-9-32-22-am-1

La curs s-au atins teme despre căsătorie, bărbatul și femeia după inima lui Dumnezeu, treptele iubirii, sexualitate, comunicare, actul conjugal și armonia vieții conjugale, factori declanșatori ai conflictelor. Totodată s-au oferit diverse mărturii vii și curajoase din viața de cuplu despre: metode naturale de planificare familială și respectul față de persoana umană așa cum a creat-o Dumnezeu, importanța deschiderii și a împărtășirii în cuplu, despre cum se poate depăși o criză matrimonială, invitându-l pe Dumnezeu să ocupe un spațiu în cuplu, astfel încât să nu mai fie doar doi, ci trei.

Programul a fost presărat cu momente de comunicare profundă și vindecare. Astfel, în intimitatea relației lor, soțul și soția au avut posibilitatea de a-și împărtăși unul celuilalt trăirile și părerile, pornind de la punctele de reflecție care le-au fost propuse.

La Sf. Liturghie soții și-au reînnoit promisiunile de la Căsătorie iar Dumnezeu a fost lăsat să intre din nou și să reînnoiască viața Mireselor și a Mirilor.

whatsapp-image-2022-05-19-at-9-32-22-am

Iată câteva impresii, la cald, ale participanților:

„A fost un timp frumos, fiecare s-a deschis și a împărtășit (…) am rămas profund mirată că soțul a vorbit în grupul lor și mi-a împărtășit și mie pe drum. Nu îl recunosc, am așteptat asta zeci de ani. Mulțumesc lui Dumnezeu”.

„Au fost zile de neuitat. Mulțumim pentru învățăturile primite (…) și pentru că am devenit mai conștienți de prezenta și importanta lui Dumnezeu în viața și în cuplul nostru. Vă îmbrățișez!”

„Mulțumim (…) am învățat foarte multe: că trebuie încă să lucram mult și continuu, să îmbunătățim relația de prietenie și conjugala cu partenerul de viața avându-l mereu în mijlocul nostru pe Dumnezeu, să privim mereu aceasta relație conjugala ca un Sacru Sacrament în care să îi cerem intențiile noastre de binecuvântare lui Dumnezeu și SPERANȚA că va urma un drum așa cum ne-am fi dorit mereu să fie drumul vieții noastre.”

O bucurie, de data aceasta pentru organizatori, a fost manifestarea dorinței participanților de a se implica în vederea multiplicării acestor cursuri de formare, prin care nu doar alte familii să beneficieze, ci și copiii lor.

Dumnezeu să păstreze binecuvântarea Lui și focul evanghelizării în toate familiile!

Comunitatea Magnificat

 

Hits: 440

/ Știri / Tags:

Share the Post