PS Cornel Damian a administrat Sacramentul Sfântului Mir în Parohia Sf. Anton de Padova (Constanța)

281555817_2595997253866367_8350493980160161527_n

PS Cornel Damian a administrat Sacramentul Sfântului Mir în Parohia Sf. Anton de Padova (Constanța)

Duminică, 15 mai 2022, a V-a din timpul pascal, 43 de candidați –  adolescenți, tineri și adulți –  după o pregătire asiduă, l-au primit pe Duhul Sfânt în taina Sfântului Mir. Celebrant principal al Liturghiei a fost Preasfințitul Cornel Damian, Episcop auxiliar de București. Concelebranți au fost Mons. Ieronim Iacob, parohul comunității, preoții vicari, Pr. Gabriel Popa, secretar arhidiecezan, și trei preoți salezieni.

003

În cadrul predicii, Preasfințitul Cornel Damian a purtat un scurt dialog cu candidații, îndemnându-i să fie martori curajoși ai lui Dumnezeu în mijlocul lumii actuale, ajutați și de prezența activă a Duhului Sfânt. Preasfințitul a dat ca exemplu de mărturie curajoasă doi Fericiți din timpurile recente. Primul este Fericitul Vladimir Ghika, prinț, preot și martir din secolul trecut, care în ciuda tuturor suferințelor, a rămas fidel slujirii lui Dumnezeu și aproapelui. Al doilea este Fericitul Carlo Acutis, un tânăr adolescent italian pasionat de sport și de calculatoare, dar și un adorator zilnic al Euharistiei, pe care o considera „autostrada spre cer”.

002

După predică, a urmat reînnoirea făgăduințelor de la Botez, profesiunea de credință, invocarea Duhului Sfânt și ungerea cu sfânta crismă. La finalul celebrării, Preasfințitul Cornel Damian a mulțumit tuturor celor prezenți în număr mare, pentru participare și implicare. După fotografia de grup, cei miruiți au primit un mic dar ca amintire a sărbătorii.

 

                                                                                      Pr. Liviu Crișmaru

Hits: 966

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post