Vizita ÎPS Aurel Percă în Parohia Inima Neprihănită a Sf. Fecioare Maria, Romanu (BR)

IMG_7534

Vizita ÎPS Aurel Percă în Parohia Inima Neprihănită a Sf. Fecioare Maria, Romanu (BR)

Luna mai, luna închinată Sfintei Fecioare Maria, Duminica „Bunului Păstor” și o comunitate mică, foarte mică, de creștini romano-catolici din localitatea Romanu, județul Brăila, sunt ingredientele folosite pentru a înfăptui o minune.

Un păstor bun își lasă turma și orice alte activități și pleacă în căutarea oițelor pierdute. Tot așa, ÎPS Aurel Percă, împreună cu Pr. Gabriel Popa și Pr. Ionel Pojum, au lăsat deoparte toate îndatoririle și ne-au bătut la ușă.

whatsapp-image-2022-05-08-at-6-47-48-pm

Cu mare bucurie, am deschis ușa sufletelor noastre, împreună cu Pr. Paroh Francisc Petruț și îndată am fost inundați de dragoste, liniște și pace, de cuvântul lui Isus cel înviat, daruri alese cu mare grija pentru noi.

whatsapp-image-2022-05-08-at-6-47-48-pm-1

Tinerii comunității s-au bucurat în mod deosebit de aceasta vizită si au absorbit fiecare cuvânt, fiecare mesaj sau gest adresat lor, și la rândul lor au dăruit energie și optimism întregii comunități. La final, au scris pe tabla din sacristie următorul mesaj pentru ÎPS Aurel Percă:

“Cu drag, ministranții Bisericii Romanu,
Va mulțumim pentru  venirea călduroasă la biserica din Romanu!
Ne-ați arătat că Domnul nostru e aici, cu noi, lângă noi și cu gândul la noi!
Ne-ați cuprins inimile cu fericire și iubirea dumneavoastră înflăcărată, de care ne vom aduce aminte pana la următoarea  vizita!
Ne-ați  împlinit cu cadouri înduioșătoare si pline cu credință arzătoare!
Sunteți unul dintre preferații noștri!”

Teresa, clasa a IV-a

img_7533

Fiecare dintre noi, indiferent de vârstă sau statut social, de studii sau de meserie, etc, suntem importanți în comunitatea din care facem parte , avem un rol si o misiune, suntem oițe și păstori în același timp. Uneori rătăcim si avem nevoie de ajutor pentru a ne întoarce la turma, alteori trebuie să ghidăm noi oițele pe drumul spre casa. Indiferent de rolul pe care îl avem, ne rugăm Sf. Fecioare Maria pentru toți cei rătăciți, pentru ca aceștia să găsească drumul către casă cât mai curând, și pentru toți păstorii noștri, să fie binecuvântați, să fie sănătoși, plini de har si sa conducă spre casa cât mai multe oițe rătăcite.

Mulțumim ÎPS Aurel Percă pentru vizita făcută, pentru binecuvântările oferite și ne dorim cu nerăbdare să ne revedem cât mai curând.

Cristina Manta

Hits: 809

/ Știri / Tags: ,

Share the Post