PS Cornel Damian la hramul Parohiei Fericitul Ieremia Valahul (Chitila)

IMG_7535 2

PS Cornel Damian la hramul Parohiei Fericitul Ieremia Valahul (Chitila)

Duminică, 8 mai 2022, Parohia Romano-Catolică din Chitila și-a sărbătorit patronul, pe primul român ridicat la cinstea altarelor, Fericitul Ieremia Valahul. Biserica a devenit neîncăpătoare pentru creștinii veniți de departe și de aproape cu multă bucurie în suflete și cu încrederea că Fericitul Ieremia le va asculta rugăciunile și le va îndeplini cererile, așa cum întreaga viață și-a pus-o la dispoziția celor sărmani și săraci pentru a-L sluji pe Dumnezeu.

whatsapp-image-2022-05-08-at-11-58-06-pm-1

Bucuria celor prezenți a fost cu atât mai mare cu cât în mijlocul lor a fost prezent și Preasfințitul Episcop Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București, care a prezidat Sfânta Liturghie. Excelența Sa a răspuns invitației Părintelui paroh, Ciprian Mărtișcă, de a fi alături de comunitatea catolică din Chitila, cu atât mai mult cu cât ziua de 8 mai este și ziua de naștere a Excelenței Sale.

whatsapp-image-2022-05-08-at-11-58-05-pm-1

Cuvântul de învățătură a fost ținut de Părintele Pavel Butnariu, parohul comunității catolice din Băneasa, învecinată cu cea din Chitila. Părintele a ales să vorbească despre familia Fericitului Ieremia, familie creștină model, care a trăit Cuvântul Evangheliei zi de zi, împreună cu comunitatea din care făcea parte, dând pildă bună de autentică trăire a credinței catolice în vremuri de grele încercări.

whatsapp-image-2022-05-08-at-11-58-06-pm

Cu multă dăruire și dragoste, Părintele Pavel ne-a îndemnat și pe noi să ne croim viața din învățătura Sfintei Scripturi și să nu dăm înapoi la provocările vieții, dimpotrivă, să învingem răul făcând binele, mai ales ajutându-i pe cei săraci și nevoiași, așa cum a făcut-o întotdeauna familia Fericitului Ieremia.

whatsapp-image-2022-05-08-at-11-58-07-pm

După Cuvântul Vieții și Pâinea Euharistică a urmat o agapă la care au fost poftiți să rămână toți credincioșii sosiți la sărbătoare. Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru trăirea cucernică a Fratelui Ieremia și pentru exemplul de umilință, ascultare și slujire lăsat de acesta drept cale de mântuire pentru cei care o doresc.

Daniel Marius Filip

Hits: 669

/ Știri / Tags: ,

Share the Post