„Tinerii și sacramentele pe drumul sinodalității”, tema întâlnirii online a tinerilor din ARCB, în contextul sinodal

278689288_5044483335604774_5303438470471292087_n

„Tinerii și sacramentele pe drumul sinodalității”, tema întâlnirii online a tinerilor din ARCB, în contextul sinodal

„Tinerii și sacramentele pe drumul sinodalității” : aceasta a fost tema întâlnirii online, propusă tinerilor (dar nu numai) din Arhidieceza de București, de către Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului (CDPT) cu scopul de a construi o acțiune sinodală, pe baza unui subiect de actualitate: relația tinerilor cu sacramentele cele mai uzuale – Euharistia și Pocăința. Evenimentul s-a desfășurat pe platforma ZOOM, vineri, 29 aprilie, începând cu ora 19:30.

Moderatorii întâlnirii au fost Pr. Marian Blaj și Andreea Vochin, reprezentantul tinerilor în echipa sinodală. Invitatul special al întâlnirii a fost Pr. Daniel Bulai, Referent Diecezan pentru acțiunea sinodală.

Motivul pentru care s-a dorit o abordare online a fost acela de a facilita accesul la dezbatere și tinerilor din celelalte decanate ale Arhidiecezei. Surprinzător a fost că la aceste discuții au participat și persoane din alte dieceze, semn că subiectul s-a dovedit a fi de interes, concluzie la care au ajuns împreună cei aproximativ 35 de participanți.

În program s-au aflat momente ca: prezentarea temei de către invitatul special, întrebări din partea auditoriului, discuții pe grupuri mici și punerea în comun de idei.

Întregul eveniment a fost înregistrat, iar cei care doresc să-l vizioneze pot găsi materialul audio-video pe pagina de YouTube a Centrului Diecezan.

CDPT

Hits: 147

Share the Post