Vizita PS Cornel Damian în Parohia Toți Sfinții din Craiova în perioada Triduumului Pascal

ps cornel craiova

Vizita PS Cornel Damian în Parohia Toți Sfinții din Craiova în perioada Triduumului Pascal

În perioada 14-17 aprilie 2022, PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, a vizitat Parohia Toți Sfinții din Craiova, pentru a trăi împreună cu această comunitate Pătimirea, moartea și bucuria Învierii Domnului.

Încă de la sosire, în prima zi a Triduumului Pascal, Preasfinția Sa s-a intregrat în programul și obiceiurile comunității, oferindu-și timpul pentru a facilita drumul credincioșilor la Sacramentul Reconcilierii.

img-20220419-wa0003

Pe parcursul vizitei sale, pe lângă celebrările și rugăciunile specifice Săptămânii Sfinte, au existat și momente de cunoaștere a împrejurimilor, a realităților din comunitate, lăsând să-i fie descoperite abilitățile de păstor, vizibile cel mai mult în ochii copiilor, cu care a interacționat în mod deosebit.

img-20220417-wa0041

Punctul culminant al prezenței PS Cornel Damian în parohie l-a constituit celebrarea Vigiliei Pascale alături de Pr. Paroh Petru Mihăică și de cei doi preoți indieni, aflați la studii în localitate, bucuria Învierii Domnului fiind anunțată și de glasurile copiilor care au animat prin cântec Sfânta Liturghie solemnă din Duminica Paștelui.

img-20220417-wa0058

Fiecare zi petrecută cu Excelența Sa a fost o binecuvântare pentru cei cărora le-a oferit împăcarea cu Domnul, pentru cei pe care i-a hrănit cu Sfânta Împărtășanie, pentru cei cărora le-a luminat taina Cuvântului Domnului și pentru participanții la întâlnirile liturgice cu Domnul, care prin slujitorul său le-a amintit tuturor că nu se poate trăi fără Euharistie, că preotul este persoana la care se poate apela cu încredere pentru curățarea sufletului, că unicul Său Fiu a ales să moară pe cruce din iubire, că Isus Înviat nu este departe, nu este printre cei morți, ci este prezent în viața fiecărei persoane care-i deschide inima și îl primește cu credință.

Recunoscători pentru toate binecuvântările dăruite de Păstorul nostru, cerem Domnului, prin mijlocirea Sfintei Fecioare Maria, Maica Marelui Preot, ocrotire și întărire în slujirea cu fidelitate a poporului său.

                                                                                                                                                                     Membru al comunității

Hits: 377

/ Știri / Tags:

Share the Post