Vizita ÎPS Aurel Percă la Misionarii Carității

unnamed

Vizita ÎPS Aurel Percă la Misionarii Carității

Vizita pe care Înalt Preasfințitul Arhiepiscop Mitropolit de București Aurel Percă a făcut-o, vineri, 8 aprilie 2022, la Frații Misionari ai Carității a fost o bucurie, un har și o binecuvântare pentru comunitate, pentru oamenii găzduiți și pentru voluntarii noștri.

La orele 11:30, Arhiepiscopul a prezidat Sfânta Liturghie; au concelebrat Părintele secretar arhidiecezan Gabriel Popa și Părintele paroh Ciprian Andrei. După Sfânta Liturghie am luat masa împreună.

Seara, l-am întrebat pe unul dintre oameni găzduiți la noi: „Cum a fost pentru tine vizita Arhiepiscopului ?” El mi-a răspuns : „Mi-a plăcut, a fost simplu și bine.”

Înalt Preasfințitul ne-a vorbit mai ales despre iubirea lui Dumnezeu, despre iubirea dumnezeiască pe care vrem s-o trăim între noi și în special cu oamenii fără adăpost. Într-adevăr, așa cum Isus se întâlnea și stătea la masă cu cei marginalizați din vremea Lui, tot așa s-a întâmplat și la noi. La sfârșitul Sfintei Liturghii, Fratele Gennaro a spus un cuvânt de mulțumire și a subliniat faptul ca în limba română, spre deosebire cu alte limbi, se spune „Multumesc frumos”. Atunci, Înalt Preasfințitul a adăugat: „De fapt, asta este semnificația Sfintei Liturghii în limba greacă: Euharistia, Mulțumire… Mulțumesc frumos!”

Fr. Gennaro Fava


Congregația Misionarii Carității este a doua ramură a operei misionare înființată de Maica Tereza de Calcutta și a devenit Institut de Drept Diecezan la 26 martie 1967, iar din 1966 și până în 1986 a fost condusă de Fratele Andrew, ca Slujitor General. În iunie 2003, congregația Fraților Misionari ai Carității a devenit Institut de Drept Pontifical. Astăzi numără circa 400 de membri răspândiți în 21 de țări din întreaga lume. În Arhidieceza de București sunt prezenți din 2004.

 

Hits: 282

/ Știri / Tags:

Share the Post