2 aprilie: „Rugă pentru pace”, concert la Catedrala Sfântul Iosif

ruga pt pace

2 aprilie: „Rugă pentru pace”, concert la Catedrala Sfântul Iosif

Sâmbătă, 2 aprilie, la ora 20.00, la Catedrala Sfântul Iosif, va avea loc evenimentul „Rugă pentru pace”, un concert de muzică sacră, ce îmbină sonoritățile transcendentale ale Requiem-ului de Fauré cu rugăciunea bizantină și cântecul ancestral ebraic.
Concertul beneficiază de prezența artiștilor Orchestrei Metropolitane București și a Corul Accoustic. Evenimentul se dorește a fi un îndemn la pace între popoare și o comemorare a tuturor victimelor războiului din Ucraina, fiind organizat de către Arhiepiscopia Romano-Catolică de București, prin Oficiul pentru Bunuri Culturale Ecleziastice și Patrimoniu, și realizat cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte, coproducător fiind TVR2.
Primăvara aceasta se află sub semnul acceptării, integrării și al cooperării, iar artiștii români își deschid sufletele întru ajutorarea semenilor. La evenimentul din data de 2 aprilie vor interpreta soprana Marta Sandu Ofrim și basul Leonard Bernad, soliști ai Operei Naționale București și mezzosoprana Maria Miron Sîrbu, mezzosoprana Operei Naționale Române Iași. La pupitrul dirijoral se va afla Daniel Jinga, manager general interimar al Operei bucureștene.
Intrarea este liberă.

Hits: 985

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post