„Euharistia: Taina iubirii”, apariție nouă la Editura ARCB

euharistia

„Euharistia: Taina iubirii”, apariție nouă la Editura ARCB

În Anul Pastoral „Temelia vieții creștine – Sacramentele inițierii creștine” în ARCB, Editura ARCB a publicat volumul „Euharistia: Taina iubirii”, semnat de Pr. Iosif Tiba, sub egida Oficiului Pastoral pentru Cateheză al ARCB.

„Cartea părintelui Iosif Tiba, Euharistia: Taina iubirii, ne introduce într-un studiu sistematic despre rolul Euharistiei în viața creștinească. Titlul cărții ne trimite cu gândul la Papa emerit Benedict al XVI-lea, care ne-a lăsat un document despre Euharistie având ca titlu Sacramentum caritatis, reluând o frumoasă definiție a Euharistiei a Sfântului Toma de Aquino (cf. Summa Theologiae, III, q.73, a.3, ad 3), Sacramentul carității. Da, în Euharistie Cristos a dorit să ne dăruiască iubirea sa care l-a făcut să ofere pe cruce viața pentru noi” (Pr. Emil Moraru, Responsabil al Oficiului Pastoral pentru Cateheză al ARCB).

Autorul explică astfel necesitatea acestui volum: „Noi credem că Isus, Domnul și Mântuitorul nostru, Cristosul care acum este înviat și glorificat, este prezent în mod real în Sacramentele Bisericii, pe care El le-a rânduit ca să putem fi hrăniți de El, purificați de El, întăriți de El, vindecați de El, și ca să creștem în iubirea noastră pentru El în fiecare zi. Ca să fim puternici, să fim acei buni discipoli, după cum suntem chemați să fim, și să răspândim Vestea cea Bună oriunde am merge, Cristos ne hrănește cu Trupul și Sângele Său. Sfânta Liturghie, în special Sfânta Liturghie duminicală, este o realitate unică, în sensul că Isus Cristos ne iubește atât de mult, încât înainte să moară ne-a lăsat celebrarea Euharistiei. Cristos a spus: Faceți aceasta în amintirea Mea, în timp ce oferea pâinea și potirul cu vin, și a spus că va fi prezent cu adevărat în aceste daruri oferite la fiecare Sfântă Liturghie. Isus a murit și a înviat, și dorește să ne mântuiască pe toți, adică să ne scoată din păcat și din moarte. Fiecare Sfântă Liturghie ne permite să fim prezenți la jertfa lui Cristos, să facem parte din această jertfă într-un mod ce depășește istoria, și împreună să îi fim pe plac Tatălui ceresc. Așadar, Sfânta Liturghie este ceva primit de la Domnul Cristos nu doar pentru a continua jertfa perpetuă de pe cruce, ci și pentru a fi hrăniți și întăriți de El în celebrarea Euharistiei”.

„Recomandăm cartea părintelui Iosif Tiba, care poate să fie un material de real folos, pentru meditația personală sau un material pentru predici și cateheze în anul pastoral dedicat Sacramentelor inițierii creștine din Arhidieceza noastră de București” (Pr Emil Moraru).


Euharistia: Taina iubirii, Pr. Iosif Tiba, prefață de Pr. Emil Moraru, București, Editura Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, 2021, 141 pagini;
ISBN: 978-606-728-133-0
Preț: 20 lei

 

Hits: 163

/ Știri / Tags:

Share the Post