Colegiul Romano-Catolic „Sfântul Iosif” a organizat o zi de rugăciune pentru pace

sf iosif

Colegiul Romano-Catolic „Sfântul Iosif” a organizat o zi de rugăciune pentru pace

Urmând îndemnul Sfântului Părinte, miercuri, 2 martie 2022, de Miercurea Cenușii, Colegiul Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din București  a organizat o întreagă zi de rugăciune, care s-a desfășurat în cea mai mare parte la biserica Sfânta Tereza, în colaborare cu preoții și credincioșii parohiei.

A fost o activitate complexă, ce a vizat toate ciclurile școlare: primar, gimnazial, liceal, postliceal sanitar. Programul de rugăciune a debutat cu participarea câtorva clase de elevi și cadre didactice la Sfânta Liturghie de la ora 7.15. Alte trei clase au participat la liturghia de la ora 8.00. Până la următoarea Sfântă Liturghie de la ora 11.00, elevii de liceu au organizat Rozariul meditat și Calea  Crucii. După Sfânta Liturghie de la ora 11.00, la care au participat activ clase de liceu, dar și de gimnaziu, s-a început Adorația euharistică, până la Liturghia de seară, cu participarea comunității de la Sfânta Tereza, dar și a elevilor și profesorilor de la clasele de învățământ postliceal sanitar.

sf-iosif2

Între orele 14.00 -15.00, adorația a fost asigurată de cadrele didactice si nedidactice, dar și de clasele de la învățământul primar , împreună cu învățătoarele și profesorii.

Întrucât spațiul la Biserica Sfânta Tereza este redus, învățătoarele de la o parte din clasele de învățământ primar au ales să se roage cu elevii în clasă și să organizeze diferite alte activități cu tema Pacea în lume.

sf-iosif3

Scopul central al acestei zile de rugăciune intensă, care a marcat începutul Postului Mare,  a fost implorarea păcii în Ucraina și în lumea întreagă. Copiii și tinerii au fost îndemnați  încă din zilele precedente de către cadrele didactice să empatizeze cu suferința copiilor și a tinerilor din țara vecină. Au înțeles că singura șansă de a restabili pacea și de a o menține este rugăciunea  înălțată către Tatăl  ceresc  și către Sfânta Fecioară. De aceea, încredințându-i pe frații noștri, dar și pe noi toți grijii materne a Preacuratei Fecioare Maria, ne-am rugat, printre altele,  toate misterele de Rozariu și Rozariul Divinei Milostiviri.

Cu elevii de liceu s-au meditat texte din Vechiul și Noul Testament, pe muzică gregoriană, psaltică (bizantină), clasică, dar și modernă, cu încărcătură spirituală. Elevii au fost deosebit de receptivi la mesaj, iar rugăciunea a fost într-adevăr intensă. Glasurile cristaline ale copiilor s-au ridica cu siguranță la Cer…

Sr. Rodica Miron
Director al Colegiului Romano-Catolic „Sfântul Iosif”

Hits: 614

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post