2 martie: Miercurea Cenușii, Zi de post și rugăciune pentru pace în Ucraina

miercurea cenusii

2 martie: Miercurea Cenușii, Zi de post și rugăciune pentru pace în Ucraina

2 martie 2022 este Miercurea Cenușii, zi de post și abstinență. ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, va prezida Sf. Liturghie în Catedrala Sf. Iosif la ora 18.30. Sfânta Liturghie va fi transmisă în direct de Angelus TV.

În cadrul Audienței Generale de miercuri, 23 februarie, Sfântul Părinte Papa Francisc a solicitat ca Miercurea Cenușii de anul acesta să fie o Zi de rugăciune și post pentru pace în Ucraina. La toate Sfintele Liturghii se vor face rugăciuni pentru pace.

Papa Francisc: „Am o mare durere în inimă pentru înrăutățirea situației din estul Ucrainei. În pofida eforturilor diplomatice din ultimele săptămâni, încep să se deschidă scenarii din ce în ce mai alarmante. Asemenea mie, foarte mulți oameni din lumea întreagă sunt cuprinși de angoasă și îngrijorare. Încă o dată, pacea tuturor este amenințată de interesele câtorva. Fac apel la cei care dețin responsabilități politice ca să-și facă un serios examen de conștiință înaintea lui Dumnezeu, care este Dumnezeul păcii, nu al războiului, Părintele tuturor, nu doar al unora, care ne vrea frați, nu dușmani. Rog părțile implicate să se abțină de la orice acțiune care ar putea să provoace și mai multă suferință populațiilor, destabilizând coexistența dintre Națiuni și discreditând dreptul internațional.

Acum aș vrea să fac apel către toți oamenii, către cei care cred și cei care nu cred. Isus ne-a învățat că la nesăbuirea diabolică a violenței se răspunde cu armele lui Dumnezeu, cu post și rugăciune. Îi invit pe toți să țină pe 2 martie, Miercurea Cenușii, o Zi de post pentru pace. La aceasta, îi încurajez în special pe cei care cred, pentru ca în ziua aceea să se dedice intens rugăciunii și postului. Regina Păcii să ferească omenirea de nebunia războiului!” (Vatican News)

Hits: 947

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post