Festivalul Tinereții, sub semnul solidarității cu Ucraina

20220226_143700-2048×945

Festivalul Tinereții, sub semnul solidarității cu Ucraina

Sâmbătă, 26 februarie 2022, Teatrul Țăndărică din București a găzduit o nouă ediție „Festivalul Tinereții” – eveniment organizat anual de către Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului (CDPT) din București. Empatizând cu situația de conflict din Europa, organizatorii au considerat oportun ca evenimentul să debuteze cu un moment de rugăciune pentru pace în Ucraina și întreaga lume.

La eveniment și-au anunțat prezența 6 grupuri de adolescenți și tineri aparținând parohiilor: Catedrala Sfântul Iosif, Sfinții Petru și Paul, Adormirea Maicii Domnului, Sfânta Elena, Sfânta Tereza a Pruncului Isus și Sfânta Fecioară Maria, Regina Sfântului Rozariu (Popești-Leordeni).

Tinerii s-au bucurat și de prezența PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București, care s-a rugat împreună cu ei pentru pace în lume și în Ucraina. În acest context, PS Cornel Damian i-a îndemnat prezenți de a trăi credința în prezent prin acțiuni concrete și curaj. Acum e timpul pentru a face aceasta. De asemenea, i-a felicitat pe organizatori pentru că facilitează asemnea mesaje prin evenimente adecvate.

Tema Festivalului a fost: „Acum e timpul tău!”, iar grupurile au încercat prin joc scenic sau montaj audio-video să redea cât mai original această temă.

Festivalul a fost tip concurs, prin urmare juriul a fost alcătuit din actrița Cristina Tane, Pr. Claudiu Eva, Sr. Andreea Mihoc, Andreea Vochin și Darius Măneasa, ultimii trei activând la un moment dat și în Echipa diecezană. Misiunea juriului a fost una provocatoare, fapt recunoscut de către unul dintre jurați, dar au reușit până la urmă să aprecieze: Câștigătorii au fost: pentru „momentul cel mai apropiat de temă” – Parohia Adormirea Maicii Domnului; Parohia Catedralei „Sfântul Iosif a câștigat două premii – „cel mai original moment” și „cea mai bună interpretare”; premiul „cel mai bun moment”, care le-a încorporat pe toate cele 3 amintite) i-a revenit Parohiei Popești-Leordeni.

Pe lângă noutatea temei, tinerii din Echipa diecezană au creat și un joc „Quiz” cu întrebări de cultură generală din mai multe domenii (Biblie, Univers, muzică, cântece bisericești, evenimente CDPT, pictură, chimie, papi, etc.). Parohiile au avut posibilitatea să participe prin reprezentanți și să câștige puncte. La final, premiul pentru cele mai multe răspunsuri corecte a fost adjudecat de Parohia Catedralei.

Printre evenimentele următoare anunțate în cadrul Festivalului s-au aflat: Ziua de reculegere în Postul Mare pentru tineri (Popești-Leordeni, 12 martie), Veghea nocturnă (Catedrala Sfântul Iosif, 26 martie), Procesiunea de Florii (dacă autoritățile vor permite evenimentul, 10 aprilie). O nouă inițiativă „Sinodul printre tinerii din ARCB” va debuta cât de curând.

În fiecare an, evenimentul marchează apropierea de începutul Postului Mare. De asemenea, toți cei prezenți au avut parte de o altfel de cateheză, având ocazia ca, pe lângă activitățile programate, să se roage împreună pentru cei care suferă din cauza războiului.

Mulțumim tuturor celor care au făcut posibil acest eveniment!

Pr. Marian Blaj
Responsabilul Oficiului pentru Pastoraţia Tineretului al ARCB

Hits: 112

/ Știri / Tags: ,

Share the Post


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php:117 Stack trace: #0 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php(20): cloudfw_fontface_render() #1 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php(9): cloudfw_font_engine_render() #2 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/framework/core.init.php(229): cloudfw_font_engine() #3 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/class-wp-hook.php(308): cloudfw_admin_footer_init('') #4 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/class-wp-hook.php(332): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #5 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #6 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/general-template.php(3059): do_action('wp_footer') #7 /home/r58715arcb/pub in /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php on line 117