Președintele Conferinței Episcopilor de rit latin din Ucraina către ÎPS Aurel Percă: „Vă îndemn să perseverați în rugăciunile voastre”

SANYO DIGITAL CAMERA

Președintele Conferinței Episcopilor de rit latin din Ucraina către ÎPS Aurel Percă: „Vă îndemn să perseverați în rugăciunile voastre”

Pe 25 februarie 2022, ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București a adresat un mesaj de solidaritate către Excelența Sa Mieczysław Mokrzycki, Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de Lviv, Președintele Conferinței Episcopilor de rit latin din Ucraina.

„În aceste momente foarte grele pentru țara dumneavoastră și pentru poporul Ucrainei, vreau să vă exprim apropierea și solidaritatea poporului român și a Bisericii Catolice din România. Urmărim cu mare durere evenimentele din Ucraina și suntem plini de consternare cu privire la tot ce se întâmplă în țara voastră în aceste zile și vă suntem alături în rugăciune, dar și în gesturi de solidaritate pentru a primi femeile și copiii care s-au refugiat în România.

Împreună cu ceilalți episcopi catolici, am condamnat invadarea țării voastre pașnice de către o putere fără inimă, printr-o încălcare flagrantă a suveranității și independenței Ucrainei. Suntem solidari cu voi și sperăm la restabilirea păcii și liniștii. Suntem alături de atâția oameni nevinovați, forțați la o suferință absurdă.

Vă suntem aproape și vă asigurăm de apropierea noastră prin rugăciune și prin micile noastre gesturi de solidaritate. Ne rugăm și implorăm pe Domnul Păcii să aducă alinare tuturor celor care suferă din cauza acestui conflict. Sperăm în victoria binelui și a libertății depline pentru poporul vostru și pentru Biserica Catolică din Ucraina. Dumnezeu să binecuvânteze și să dea pace Ucrainei! Cele mai bune urări de pace și liniște Bisericii din Ucraina!”

440px-mieczyslawmokrzycki-arcybiskup-metropolita-lwowski-2008

Ca răspuns, Excelența Sa, Mieczysław Mokrzycki, și-a exprimat recunoștința pentru acest mesaj de solidaritate și apropiere, subliniind urgența rugăciunilor pentru pace în Ucraina:

În numele Conferinței Episcopilor de Rit Latin a Ucrainei, sunt recunoscător pentru rugăciunile și solidaritatea exprimate în aceste ore teribile pentru Ucraina. Strig din inimă ca armele să tacă și ca Ucraina să poată aștepta cu încredere un viitor de pace. Tot în numele tuturor Episcopilor Conferinței Episcopale de Rit Latin, vă îndemn să perseverați în rugăciunile voastre. Domnul, Împăratul istoriei, să asculte cererile și prin mijlocirea Preasfintei Maria, Regina Păcii, să ne dăruiască harul păcii!

Foto: Catedrala romano-catolică din Lviv

Hits: 793

/ Știri / Tags: ,

Share the Post