Tinerii s-au rugat la Catedrala Sf. Iosif pentru pace în Ucraina

Acasă – Angelus TV

Tinerii s-au rugat la Catedrala Sf. Iosif pentru pace în Ucraina

Joi, 24 februarie 2022, echipa Ora Catolică a Tinerilor de la Angelus TV a dat strigare către toți tinerii și organizațiile de tineret din toate parohiile din București, pentru a se aduna în Catedrala Sf. Iosif și a sta împreună la o oră de rugăciune pentru pacea în lume. Momentul a fost difuzat în direct și pe postul de televiziune Angelus TV, cu scopul de a ne uni în rugăciune și cu cei de acasă și cu alți credincioși și tineri din toată țara și de peste hotare.

acasa-angelus-tv-3

Trăim în momentul de față o situație foarte tristă și dureroasă, astfel că ne dorim să fim solidari față de toți oamenii care suferă din cauza războiului din Ucraina. Acum, mai mult ca oricând, este nevoie de rugăciunile noastre pentru ca Dumnezeu să reverse harurile Sale și să îi lumineze pe toți cei implicați înspre a lua deciziile cele mai bune față de popor.

Le mulțumim tinerilor care au răspuns afirmativ chemării, au lăsat deoparte programul pe care îl aveau stabilit și au venit în Catedrală, chiar dacă anunțul a fost dat doar cu câteva ore înainte de desfășurare. Cu siguranță, Dumnezeu vede jertfele noastre și va acționa așa cum numai El știe cel mai bine. Le mulțumim, de asemenea, și celor care nu au putut ajunge fizic, dar s-au unit cu noi în rugăciune prin diferite moduri: la televizor sau poate chiar în gând.

acasa-angelus-tv-2

Ne-am bucurat de prezența în mijlocul nostru a ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, care s-a rugat împreună cu noi. La sfârșit, Excelența Sa ne-a transmis câteva cuvinte de speranță și ne-a îndemnat să cerem și mijlocirea Mamei noastre cerești, prin rugăciunea „Bucură-te, Marie”

Suntem convinși că una dintre cele mai importante fapte de ajutorare pentru ceea ce se întâmplă acum este rugăciunea, de aceea vă îndemnăm pe toți să continuăm să ne rugăm.

În acest sens, vă lăsăm la îndemână mai jos Rugăciunea pentru pace a Papei Ioan Paul al II-lea, pentru a o recita. Îi mulțumim Pr. Francisc Doboș pentru traducere.

Theodora Bratu

acasa-angelus-tv-4

Rugăciune pentru pace – Papa Ioan Paul II (1991)

Dumnezeul Părinților noștri, mare și milostiv,
Domn al păcii și al vieții, Tatăl tuturor.
Tu ai planuri de pace și nu de suferință,
condamni războaiele și nimicești mândria celor violenți.
Tu l-ai trimis pe Fiul tău Isus
pentru a proclama pacea celor de aproape și celor de departe,
pentru a-i reuni pe oamenii din fiecare rasă și din fiecare neam într-o singură familie.
Ascultă strigătul unanim al copiilor tăi,
rugămintea sinceră a întregii omeniri:
să nu mai existe vreodată război, aventură fără întoarcere
să nu mai existe vreodată război, spirală de doliu și violență;
fă să înceteze acest război din Ucraina*
amenințare pentru creaturile tale, în cer, pe uscat și pe mare.
În comuniune cu Maria, Maica lui Isus, noi te implorăm:
vorbește inimilor celor responsabili pentru soarta popoarelor,
oprește logica retorsiunii și a răzbunării,
sugerează noi soluții cu Duhul tău,
gesturi generoase și onorabile, spații de dialog și de așteptare răbdătoare mai rodnice decât termenele pripite ale războiului.
Dăruiește timpului nostru pace.
Să nu mai existe vreodată război.

Amin!

*Original: Golful Persic

 

Hits: 453

/ Știri / Tags: , , ,

Share the Post