Întâlnire decanală la Mangalia

WhatsApp Image 2022-02-24 at 08.56.38

Întâlnire decanală la Mangalia

Miercuri, 23 februarie 2022, Parohia Sfântul Apostol Andrei din Mangalia a fost gazda întâlnirii preoților din Decanatul Constanța. După salutul de bun venit al Pr. Cristian Antici, paroh și noul decan, a luat cuvântul Monseniorul Ieronim Iacob, care a vorbit despre trei teme de actualitate: Sinodul despre sinodalitate, catehezele dedicate Sacramentelor inițierii creștine, și recensământul populației programat să aibă loc în acest an.

Cu referire la Sinod, Monseniorul Ieronim Iacob a prezentat istoricul sinoadelor desfășurate până acum, rolul lor și invitația adresată tuturor de a lua parte în mod activ și în comuniune la misiunea Bisericii locale și universale în lumea contemporană.

whatsapp-image-2022-02-24-at-08-56-37

În privința Sacramentelor inițierii creștine, tema acestui An Pastoral în Arhidieceza de București, a fost amintit în mod deosebit Sacramentul Euharistiei, „plinătate a vieții de credință”. Au fost amintiți câțiva sfinți și cultul lor euharistic. Pentru o reînsuflețire mai activă a acestui cult în mijlocul comunităților locale au fost  propuse mai multe cateheze pentru timpul Postului Mare.

whatsapp-image-2022-02-24-at-08-56-38-1

În privința recensământului care va avea loc, s-a amintit datoria de a da o mărturie clară cu privire la apartenența confesională.

După ce au fost prezentate cele trei teme, au urmat câteva discuții cu privire la activitățile pastorale ale zonei dobrogene. Întâlnirea s-a încheiat cu rugăciunea orei medii, urmată de o agapă fraternă.

    Pr. Liviu Crișmaru

 

 

 

 

Hits: 516

Share the Post