Vizita ÎPS Aurel Percă în Parohia Sf. Cruce (București)

sfcruce

Vizita ÎPS Aurel Percă în Parohia Sf. Cruce (București)

Comunitatea Parohiei Sf. Cruce din București a avut parte de o vizită care ne-a luat, în mod plăcut, prin surprindere. Înalt Preasfințitul Aurel Percă a dorit ca într-un mod deloc ultra-oficial să fie prezent în mijlocul credincioșilor din parohie împreună cu care, duminică, 20 februarie 2022, a celebrat Jertfa Sfintei Liturghii. A fost, într-adevăr, o vizită cu adevărat pastorală!

La celebrarea duminicală, împreună cu preoții colaboratori ai parohiei, Pr. Maricel Bulai și Pr. Emanuel Dumitru – Părintele vicar Marius-Ionică Bănuță rămânând disponibil la spovezi – au participat și Părintele Emmanuel Gros, călugăr al Comunității Sfântului Ioan, și Părintele Gabriel Popa, secretar arhidiecezan.

Întreaga comunitate a simțit candoarea acestei vizite, încărcată cu grijă și bunăvoință, bucurându-se de participarea în rugăciune prin celebrarea Sfintei Liturghii în jurul altarului: toți împreună, Păstorul și turma sa.

Această comuniune a fost împărtășită și după celebrare: copiii participanți s-au bucurat de atenția deosebită a Înalt Preasfințitului, iar ceilalți membri ai comunității au cerut să mai împărtășească un gând și o imortalizare fotografică a acestui eveniment.

Din partea comunității se naște un deziderat în urma acestei vizite „neprotocolare” dar autentice: ca Înalt Preasfințitul să mai vină în mijlocul nostru, fie din motive generate din autoritatea sa ca Păstor al Bisericii locale, cum ar fi conferirea Sfântului Mir pe data de 18 iunie a.c., fie pur și simplu fără un motiv născut din oficiul Excelenței Sale, ci doar și pentru a da curs dorinței noastre, a tuturor, de a trăi momente de comuniune.

Pr. Florin Bejenaru

Hits: 182

/ Știri / Tags: ,

Share the Post