Cateheză despre Sacramentele inițierii creștine la Oratoriul Leonardo Murialdo (Popești-Leordeni)

murialdo

Cateheză despre Sacramentele inițierii creștine la Oratoriul Leonardo Murialdo (Popești-Leordeni)

Duminică, 20 februarie 2022, la Oratoriul Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni, la Sfânta Liturghie de la ora 12.00 a fost prezent Pr. Emil Moraru, Responsabilul Oficiului Pastoral pentru Cateheză al ARCB.

whatsapp-image-2022-02-22-at-09-34-00

Pr. Emil Moraru ne-a vorbit despre Sacramentele inițierii creștine: Botezul, Mirul și Euharistia, tema acestui An Pastoral în Arhidieceza de București. Părintele a scos în evidență importanța fiecărui sacrament în parte și mai ales, importanța pe care o au toate sacramentele în viața noastră. Pentru un creștin, spunea Părintele Emil, botezul este temelia pe care se pun toate celelalte sacramente; cu primirea Mirului, devenim creștini maturi și martori ai lui Cristos cel înviat, iar cu privire la Euharistie, acest sacrament ne apropie mai mult de Isus, care se jertfește pentru noi pe altarul de jertfă.

Cu toții ne-am bucurat de această frumoasă cateheză și am plecat acasă gândindu-ne cât de frumoasă este viața unui creștin care trăiește cu simplitate, seriozitate, implicare și bucurie darul primit prin Sfintele Sacramente.

Pr. Marius Martin CSI

Hits: 222

/ Știri / Tags: ,

Share the Post