Cateheză despre Sacramentele inițierii creștine în Parohia Sf. Luca din Pucioasa (DB)

e7fc2c84-3e13-4930-9ab2-f45f34b59109

Cateheză despre Sacramentele inițierii creștine în Parohia Sf. Luca din Pucioasa (DB)

În Anul Pastoral „Temelia vieții creștine – Sacramentele inițierii creștine” instituit de ÎPS Aurel Percă, duminică, 30 ianuarie 2022, în Duminica a IV-a de peste an, la Sfânta Liturghie din Parohia Sf. Luca din Pucioasa, Pr. Dr. Emil Moraru, Responsabilul Oficiului Pastoral pentru Cateheză al ARCB a subliniat în omilia sa importanța Sacramentelor creștine: Botezul, Mirul, Euharistia.

c06d5a48-805c-4619-96c4-d145c83ab490

Pr. Emil Moraru i-a îndemnat pe credincioși să mențină lumina aprinsă primită la botez, iar pe părinți și nași, să fie activi în permanență ca să transmită și să sădească în mintea și în sufletul copiilor lor credința, speranța și iubirea.

Noi, enoriașii prezenți, dar și cei care au participat virtual (Sf. Liturghie a fost transmisă în direct pe internet) am înțeles că Botezul este poarta spre celelalte două sacramente: Mirul și Euharistia. Fer. Carlo Acutis spunea: „Euharistia este autostrada către Rai”. De asemenea, Sf. Paul ne spune că „Duhul Sfânt intervine pentru noi cu suspine negrăite”.

c1c95296-e8be-4a0e-8c4d-72e9a5880c03

Enoriașii comunității catolice din Pucioasa au fost captivați de meditația asupra Cuvântului lui Dumnezeu susținută de Pr. Dr. Emil Moraru și de invitația pe care ne-a lansat-o de a medita la momentele inițierii creștine, când fiecare dintre noi am primit cele trei sacramente: Botezul, Mirul și Euharistia.

Îi mulțumim din inimă și îi dorim ca Dumnezeu sa-l însoțească  în pelerinajul său prin țară, răspândind și împărtășind tuturor Cuvântul Domnului, contribuind la „noua evanghelizare” prin catehezele pe care le explica atât de bine, pe înțelesul tuturor.

Ana Pal

Hits: 350

Share the Post