ÎPS Aurel Percă în mijlocul comunității vietnameze din București

WhatsApp Image 2021-12-28 at 09.23.10

ÎPS Aurel Percă în mijlocul comunității vietnameze din București

În după-amiaza zilei de 25 decembrie, ÎPS Aurel Percă s-a aflat în mijlocul comunității vietnamezilor care au venit în București pentru motive de muncă. În jurul orei 14, preoții vietnamezi Pr. Giuseppe și Pr. Paolino, veniți special de la Roma, au celebrat Sfânta Liturghie la care tinerii catolici vietnamezi au participat cu însuflețire; în jurul orei 15, ÎPS Aurel Percă a fost primit cu aplauze și cântări de bucurie de cei adunați în Catedrala Sf. Iosif pentru a sărbători Nașterea Domnului Nostru Isus Cristos.

whatsapp-image-2021-12-28-at-09-31-54

Pr. Giuseppe i-a mulțumit Arhiepiscopului de București pentru privilegiul de a fi putut celebra, în ziua sfântă a Crăciunului, Sfânta Liturghie în limba vietnameză, chiar în Catedrala Sf. Iosif, precum și pentru posibilitatea de a celebra Sfintele Liturghii, în zilele de 24 și 26 decembrie, în Biserica Sf. Tereza a Pruncului Isus din București. Cei doi preoți, împreună cu un grup din comunitate, au participat și la Sf. Liturghie de la ora 10.30, având ocazia de a se întâlni și cu PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București.

whatsapp-image-2021-12-28-at-09-26-48

ÎPS Aurel Percă i-a salutat pe cei prezenți, le-a mulțumit pentru mărturia de credință pe care o dau pe meleagurile noastre și le-a manifestat disponibilitatea de a primi un preot care să vină mai des să le celebreze Sfânta Liturghie în limba lor maternă. Înainte de a le împărți iconițe și amintiri, Arhiepiscopul le-a urat tuturor un Crăciun binecuvântat și le-a dorit tuturor celor prezenți să se simtă acasă în marea familie a Bisericii Catolice din țara noastră.

whatsapp-image-2021-12-28-at-09-23-10-1

La sfârșitul întâlnirii, ÎPS Aurel Percă i-a binecuvântat pe toți cei prezenți, după care s-au făcut mai multe serii de fotografii, atât în catedrală, cât și la ieslea amplasată cu ocazia sărbătorilor Crăciunului în curtea Catedralei.


Vietnamul are o populație de peste 95 milioane de locuitori dintre care 9-10 % sunt catolici. Biserica Catolică din Vietnam este organizată în 27 de dieceze, împărțite în 3 provincii ecleziastice sau mitropolii.

Hits: 1308

/ Știri / Tags:

Share the Post