Noaptea de Crăciun la Catedrala Sf. Iosif

269927576_4671493616219790_3356308373416520385_n

Noaptea de Crăciun la Catedrala Sf. Iosif

Și în acest an, pe 24 decembrie, la Catedrala Sf. Iosif a avut loc tradiționalul concert de colinde oferit de Corul Catedralei Sf. Iosif, dirijat de Andrei Stănculescu, la care au asistat ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București și Mons. Miguel Maury Buendía, Nunțiul Apostolic în România și Republica Moldova.

Sfânta Liturghie a Vigiliei de Crăciun a fost prezidată de ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București; au concelebrat preoții Catedralei.

În cadrul predicii, ÎPS Aurel Percă a subliniat că Isus „vine și aduce reconcilierea întregului univers”, făcând o paralelă între momentul Creației, Noaptea Paștelui și Noaptea Nașterii Domnului, „noaptea care anunță noul început al istoriei, noaptea care anunță noutatea absolută a lui Dumnezeu”. „Timpul așteptării s-a împlinit. Mântuitorul s-a născut la Betleem. Dumnezeu se reîntoarce la izvoare, pentru a relua definitiv istoria mântuirii, potrivit promisiunii”. „Dumnezeu are modurile sale de a se revela, care sunt întotdeauna surprinzătoare. Ieslea, atât de semnificativă pentru păstori, Dumnezeu a ales-o ca semn al lucrării sale de mântuire”. Vorbind despre cântarea îngerilor, ÎPS Aurel Percă a subliniat că atunci când Dumnezeu vine să ne salveze, darul său este pacea, destinată tuturor popoarelor care aveau să primească Vestea Bună a Evangheliei.

„Mântuitorul intră acolo unde este primit: în inimile noastre, în casele noastre, în orașele și satele noastre, dacă-l lăsăm să intre. Cerul s-a unit cu pământul și pentru cei săraci este timp de bucurie și de speranță. Cristos Domnul este viața noastră. El ne schimbă existența și fiecare moment al existenței noastre, pentru că preia preocupările, întristările, dorințele, speranțele noastre”.

La finalul Sfintei Liturghii, ÎPS Aurel Percă le-a mulțumit celor prezenți a Sfânta Liturghie și le-a transmis tuturor, în numele episcopilor și preoților Arhidiecezei urarea tradițională „Crăciun fericit”, cu „multe haruri, multe bucurii, multă bunătate în aceste zile, pe care le implorăm de la Pruncul divin, care este semnul și darul cel mai mare pe care Dumnezeu ni l-a făcut. Cerem ca el să ne ajute în toate împrejurările și mai ales în această perioadă în care suntem constrânși să suportăm efectele pandemiei în mijlocul nostru”, având un gând special pentru cei care, din motive de sănătate sau precauției nu pot asista la sfintele slujbe în aceste zile de sărbători.

Sfânta Liturghie a fost transmisă live de Angelus TV și poate fi urmărită aici.

Foto: Alexis Dimcev

 

 

Hits: 336

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post