Mărturie: „Isus este prezent în oamenii străzii”

WhatsApp Image 2021-12-20 at 17.39.33 (1)

Mărturie: „Isus este prezent în oamenii străzii”

Ceea ce ați făcut unuia dintre cei mici, mie mi-ați făcut ( cf Mt 25, 40)

Sora Alfonsa CJ desfășoară periodic acțiuni de binefacere destinate oamenilor străzii. Mărturia ei ne amintește ca de sărbători să nu uităm de frații aflați în nevoi. Cei fără adăpost sunt permanent și în gândurile Sfântului Părinte Papa Francisc, care a organizat la Vatican mai multe întâlniri cu ei.

Din 2001, cu ajutorul binefăcătorilor din Germania, am început să merg pe stradă în fiecare săptămână să vizitez oamenii străzii, pentru ca nu aveau mâncare. Ca și în alți ani, și anul acesta am primit pachete din Germania și am putut să mă întâlnesc cu acești frați încercați. Un proverb spune: Bucuria împărtășită se dublează, suferința mărturisită se înjumătățește.

De multe ori eu trăiesc această experiență, alături de oamenii care trăiesc pe stradă, care nu au casă și dorm pe unde apucă. Trăim bucurie atunci când suntem împreună și alinăm durerea atunci când mai degrabă dăruim decât primim. Viața este un dar din partea lui Dumnezeu, dar nu toți oamenii se pot bucura de darul vieții.

Lucrez cu acești oameni care sunt pe stradă de 15 sau 20 de ani. Pe fața lor se poate vedea nesiguranța, frica, boala si îmbătrânirea înainte de vreme, din cauza drogurilor, a băuturii și a bolilor de care suferă. Lucrez cu ei din 2001 și până în 2019 îi vizitam odată pe săptămână, sâmbăta, pentru că nu aveau ce sa mănânce. În timpul săptămânii anumite organizații le oferă o masa caldă; erau în jur de 50 dar mulți au murit din cauza COVID-19.

Acum îi vizitez când primesc din partea binefăcătorilor diferite bunuri. După o scurtă rugăciune făcută împreună, le împart hrană și haine. Viața lor nu este deloc ușoară, mai ales iarna, pentru ca nu au unde sa doarmă si trăiesc prin canale, case părăsite, uneori sub cerul liber. Mă gândesc mereu ca Isus este prezent în ei prin sărăcie, sete, lipsă de îmbrăcăminte și hrană.

whatsapp-image-2021-12-20-at-17-39-32

Hits: 1066

/ Știri / Tags:

Share the Post