Întâlnirea Consiliului Parohial al Parohiei Sf. Francisc de Assisi (București)

WhatsApp Image 2021-12-14 at 10.34.13

Întâlnirea Consiliului Parohial al Parohiei Sf. Francisc de Assisi (București)

Duminică, 12 decembrie 2021, la convocarea Părintelui Iosif Tiba, a avut loc întâlnirea Consiliului Parohial al Parohiei Sf. Francisc de Assisi din București.

După un scurt timp de cunoaștere reciprocă, s-a prezentat și s-a vorbit despre statutul și rolul membrilor consiliului parohial, despre implicarea laicilor și a tuturor enoriașilor parohiei în munca misionară și evanghelizatoare a Bisericii. Totul a fost prezentat și aprofundat în lumina Conciliului Vatican II și a drumului despre Sinodalitate, drum care ne invită pe toți la comuniune,  la participare și la misiune.

S-a făcut o evaluare a stării parohiei din punct de vedere a prezenței la sacramente și în mod special la Sfânta Liturghie duminicală, la propunerile de formare creștină pentru toate vârstele. S-a discutat despre modul în care sunt comunicate în familii, de la o generație la alta, valorile credinţei creștine, despre modul cum membrii parohiei participă la anumite etape din viața creștină cum ar fi Botezul, Prima Sfântă Împărtășanie, Mirul, și dacă enoriașii continuă să fie prezenți activ în parohie la viața liturgică.

whatsapp-image-2021-12-14-at-10-34-37

Provocările sunt noi și mari, iar noi, ca parohie, va trebui să fim inventivi, să venim cu propuneri și moduri de expresie care să vorbească inimii și inteligenței omului contemporan.  Acest lucru presupune munca în echipă și împreună.

A fost abordată problematica formării în parohie: formarea cateheţilor parohiali; formarea lectorilor; importanța mai mare și pregătirea care trebuie alocată și ministranților; importanța formării și promovării corului parohial;formarea copiilor, a tinerilor, a familiilor și a adulților în general.

S-a prezentat și s-a discutat despre situația proiectului pastoral “Evanghelia copiilor”, despre grupul de adolescenți ISL și despre echipa care se ocupă de persoanele sărace și nevoiașe din parohie.

S-a discutat și despre problemele administrative și financiare ale parohiei, la care trebuie găsite soluții și idei pentru viitor. S-a vorbit despre promovarea frumuseții Bisericii prin arta sacră, despre constituirea unei echipe de întreținere și curățenie, despre problemele de încălzire și valorificare a spațiilor de care dispune parohia.

Fiecare și-a exprimat punctul de vedere în privința tuturor acestor probleme. Fiecare membru al Consiliului parohial va discuta și va lua parte la reflecția Bisericii despre sinodalitate.

Desigur că la această primă întâlnire am făcut o trecere generală prin toate aceste problematici, urmând ca în luna ianuarie, la următoarea întâlnire, să dăruim mai mult timp și să venim cu soluții concrete și practice în ceea ce privește munca pastorală și administrativă de la Parohia Sf. Francisc de Assisi din București.

Pr. Iosif Tiba

Hits: 755

Share the Post


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php:117 Stack trace: #0 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php(20): cloudfw_fontface_render() #1 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php(9): cloudfw_font_engine_render() #2 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/framework/core.init.php(229): cloudfw_font_engine() #3 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/class-wp-hook.php(308): cloudfw_admin_footer_init('') #4 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/class-wp-hook.php(332): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #5 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #6 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/general-template.php(3059): do_action('wp_footer') #7 /home/r58715arcb/pub in /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php on line 117