Vizita pastorală a PS Cornel Damian în Parohia Adormirea Maicii Domnului (Brăila)

WhatsApp Image 2021-12-13 at 07.07.50

Vizita pastorală a PS Cornel Damian în Parohia Adormirea Maicii Domnului (Brăila)

Duminică, 12 decembrie 2021, în a III-a Duminică din Advent, credincioșii din comunitatea romano-catolică din Brăila au primit vizita PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București, care a prezidat Sfânta Liturghie celebrată la ora 10.30. Au concelebrat Pr. Dr. profesor Emil Moraru și Pr. Marian-Iulian Șchiopu.

Prin această vizită, credincioșii au simțit grija paternă și particulară pe care Preasfințitul o manifestă pentru această parte a poporului lui Dumnezeu, ce i-a fost încredințat spre păstorire. Pe lângă îndemnul de a trăi bucuria venirii lui Isus și a pregăti calea Mântuitorului în viețile noastre, putem să descriem momentul de har ce a însuflețit fiecare credincios, prezent la Dumnezeiasca Liturghie, prin cuvintele credință, caritate și convertire.

Credința s-a manifestat prin participarea la jertfa Sfintei Liturghii și a fost întărită prin cuvântul de învățătură oferit de către PS Cornel Damian. Preasfințitul ne-a făcut o confidență din experiența ce a trăit-o cu o seară înainte, în timp ce a ieșit la o plimbare pe străzile orașului pregătit frumos pentru sărbătorile ce se apropie. În această plimbare, gândul a fost: „Câți se pregătesc pentru sărbătoare și câți pentru Sărbătorit? Ce este mai important în această perioadă, sărbătoarea sau Sărbătoritul?” O primă întrebare ce ar trebui să o avem în sufletul nostru este „Pentru ce mă pregătesc? Pentru Cristos, Sărbătoritul, sau pentru sărbătoare?”

Motivul bucuriei la care ne invită Sfântul Paul este acesta: Cristos, Sărbătoritul, vine să ne mântuiască. Ce dar mai prețios am putea aștepta? Bucuria adevărată este aceea de a trăi darul bucuriei pe care l-a adus Cristos. Pregătirea pentru a-l primi pe Cristos se face printr-o autentică viață de convertire.

Mai apoi, o a doua întrebare ce reiese din evanghelia zilei e „Ce trebuie să fac?”. Ioan Botezătorul s-a pregătit pentru venirea lui Cristos. În schimb, eu ce trebuie să fac? Să nu rămânem indiferenți față de ceilalți care așteaptă mărturia noastră de credință; să împărțim cu aproapele nostru din ceea ce avem, însă niciodată să nu uităm de convertirea personală.

În încheiere, PS Cornel Damian a oferit binecuvântarea arhierească, dar nu înainte de a preciza că a revenit la Brăila cu bucurie si dor. Apoi a recomandat credincioșilor să rămână statornici în mărturisirea credinței și stăruitori în rugăciune.

Pr. Marian-Iulian Șchiopu

Hits: 913

/ Știri / Tags: ,

Share the Post