Comemorarea Pr. Gilbert Sebastian Iavorschi în Parohia Sf. Anton de Padova (Brezoi)

WhatsApp Image 2021-10-11 at 18.13.16

Comemorarea Pr. Gilbert Sebastian Iavorschi în Parohia Sf. Anton de Padova (Brezoi)

Sâmbătă, 9 octombrie 2021, Parohia Sf. Anton de Padova din Brezoi (Vâlcea) a comemorat 40 de zile de la trecerea la Domnul a Pr. Paroh Gilbert-Sebastian Iavorschi.

Sfânta Liturghie de pomenire a fost prezidată de Pr. Petre Balint, Administrator parohial și Prof. Pr. Dr. Emil Moraru, împreună cu enoriașii și credincioșii parohiei, care cu multă credință și respect păstrează vie amintirea Pr. Gilbert, plecat dintre noi în viața veșnică într-un mod discret și neașteptat în data de 30 august 2021.

În cadrul predicii, Pr. Emil Moraru a subliniat rolul preotului și al păstorului chemat de Dumnezeu dintre oameni si apoi dăruit acestora prin slujirea sa în folosul credincioșilor încredințați lui, pe care-i păstorește, până ce Domnul îl va chema la El în cerul sfânt. Preotul este focul care animă comunitatea și în jurul căruia aceasta se reunește; el are grijă de oile sale, preocupându-se și lucrând pentru mântuirea sufletului celor încredințati griji sale.

Prin grija, generozitatea și inima sa mare, Pr. Gilbert Sebastian va rămâne mereu în amintirea și rugăciunile credincioșilor parohiei Sf. Anton de Padova din Brezoi, care-i mulțumesc și slăvesc pe Dumnezeu pentru slujirea păstorului lor trecut la cele veșnice, înțelegând rolul preotului în mijlocul comunității exprimat atât de frumos de cuvintele Sf. Ioan Maria Vianney: „Preotul continuă pe pământ lucrarea de răscumpărare… dacă am înțelege bine ce este preotul pe pământ, am muri nu de spaimă, ci de iubire… Preoția este iubirea Inimii lui Isus.”

Odihna cea veșnică dă-o lui, Doamne, și lumina cea fără de sfârșit să-i strălucească lui. Să se odihnească în pace. Amin !

Alin Joiță

 

Hits: 1995

/ Știri

Share the Post