146 de ani de la sfințirea pietrei de temelie a Catedralei Sf. Iosif, marcați printr-o Sf. Liturghie solemnă

WhatsApp Image 2021-09-20 at 20.05.20

146 de ani de la sfințirea pietrei de temelie a Catedralei Sf. Iosif, marcați printr-o Sf. Liturghie solemnă

Cu ocazia împlinirii a 146 de ani de la sfințirea pietrei de temelie a Catedralei Sf. Iosif (19 septembrie 1875), duminică, 19 septembrie 2021, ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București a prezidat o Sfântă Liturghie solemnă în Catedrala Sf. Iosif. La Sf. Liturghie au concelebrat ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit emerit, PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București, PS Anton Coșa, Episcop de Chișinău, preoții Catedralei, fiind prezenți numeroși credincioși.

În toamna anului 1875 a avut loc ceremonia sfinţirii pietrei de temelie a Catedralei. Amintirea acestui moment solemn este gravată pe o placă de marmură, fixată lângă altarul Maicii Domnului: „Lui Dumnezeu cel mare şi bun, în cinstea Sfântului Iosif, logodnicul sfintei Fecioare Maria, preacinstitul şi preavrednicul domn Ignatius Paoli, episcop romano-catolic de Bucureşti, a binecuvântat şi pus această piatră în ziua de 19 septembrie 1875”.

placa_web2

ÎPS Aurel Percă a subliniat importanța acestei date pentru Arhidieceza de București, rememorând câteva momente importante din istoria Catedralei Sf. Iosif. „Întotdeauna să ne regăsim aici, în această casă a lui Dumnezeu, pentru a-l lăuda, a-l preamări și a-i cere ajutorul”, a concluzionat Arhiepiscopul de București la finalul celebrării.

Sfânta Liturghie a fost transmisă în direct de Angelus TV și poate fi urmărită aici.

Hits: 645

Share the Post