Credincioșii parohiei Bărăția prezenți la Congresul Euharistic Internațional de la Budapesta

19E6BF40-A3F2-4B9D-A1BB-8C831742EF76

Credincioșii parohiei Bărăția prezenți la Congresul Euharistic Internațional de la Budapesta

În perioada 6 – 12 septembrie, 32 de credincioși ai comunităților maghiare și române din Parohia „Sfânta Maria a Harurilor” (Bărăția), împreună cu Pr. Paroh Cristinel Țâmpu, alături de Pr. Ciprian Andrei, paroh al bisericii „Sfântul Anton” din București, Pr. Emil Moraru, prodecan al Facultății de Teologie Romano-Catolică din București și Pr. Eugen Blaj, responsabil al Operelor Misionare Pontificale din România, participă din partea Arhidieceziei Romano-Catolcie de București la cel de-al 52-lea Congres Euharistic Internațional de la Budapesta.

Odată sosiți pelerinii în Budapesta, luni, pe 6 septembrie, s-au deplasat la Hungexpo pentru a participa la seria de cateheze și mărturii din cadrul programului Congresului Euharistic Internațional 2021. Spre finalul zilei, grupul a luat parte la Sfânta Liturghie celebrată în biserica „Sfânta Maria Fecioară”, cunoscută ca Biserica Universității din Budapesta.

Marți, 7 septembrie, credincioșii arhidiecezei au continuat programul cu catehezele și mărturiile din cadrul lucrărilor Congresului de la Budapesta și au luat parte la Sfânta Liturghie celebrată în același loc.

Miercuri, 8 septembrie, de sărbătoarea Nașterii Preasfintei Fecioare Maria, credincioșii parohiei Bărăția au reluat catehezele și mărturiile aferente programului. Spre finalul zilei, aceștia s-au deplasat la biserica „Sfânta Ana” din Budapesta pentru a lua parte la celebrarea liturgică în limba română, prezidată de către ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București. Această oportunitate s-a datorat faptului că episcopii participanți la Congres au avut prilejul de a celebra o Sfântă Liturghie, în diferite parohii din Budapesta, pentru grupurile etnice. Alături de ÎPS Aurel Percă, au concelebrat preoții din București veniți la Congres, împreună cu preoții români din comunitatea romano-catolică din Budapesta.

Joi, 9 septembrie, prima parte a zilei a fost dedicată catehezelor și mărturiilor despre Sfânta Euharistie, aceasta fiind tema principală a întâlnilor pelerinilor. Spre seară, în programul liber, credincioșii au avut prilejul de a face o croazieră pe Dunăre.

Vineri, 10 septembrie, pe lângă programul obișnuit, pelerinii au vizitat clădirea Parlamentului Ungar, iar celebrarea liturgică a avut loc la Biserica-Grotă „Sfântul Gerard” din Budapesta.

Programul de sâmbătă, 11 septembrie, a continuat cu Sfânta Liturghie urmată de o procesiune Euharistică cu lumânări.

Mâine, duminică, 12 septembrie, în cadrul Sfintei Liturghii de încheiere, credincioșii pelerini, împreună cu preoții delegați ai arhidiecezei, se vor alătura momentelor de rugăciune și adorație împreună cu Sfântul Părinte Papa Francisc.

Pr. Cristinel Țâmpu

Hits: 2029

/ Știri

Share the Post