PS Cornel Damian l-a primit pe E.S. Contele Franz Salm-Reifferscheidt, Ambasadorul Ordinului de Malta pentru Romi

IMG_5875

PS Cornel Damian l-a primit pe E.S. Contele Franz Salm-Reifferscheidt, Ambasadorul Ordinului de Malta pentru Romi

Marți, 7 septembrie 2021, PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București, l-a primit pe E.S. Contele Franz Salm-Reifferscheidt, Ambasadorul Ordinului de Malta pentru Romi, însoțit de E.S. Dl. Roberto Musneci, Ambasadorul Ordinului de Malta în România și de reprezentanți ai secretariatului general al Serviciului de Ajutor Maltez din România. Discuțiile, la care a participat și Pr. Gabriel Popa, secretar arhiepiscopal și Capelan al Ordinului de Malta, s-au derulat în jurul situației în care se află romii, cea mai mare minoritate din Europa și în jurul soluțiilor concrete care s-ar putea demara pentru ajutorarea lor.

Înaltul oaspete s-a aflat în țara noastră pentru a participa la celebrarea a 30 de ani de când în România funcționează Serviciul de Ajutor Maltez, eveniment marcat și prin deschiderea a două noi centre sociale: unul la Micfalău (Covasna), în data de 4 septembrie 2021, iar celălalt la Păuleasca (Argeș) în data de 7 septembrie 2021.

img_5635

Pe teritoriul Arhidiecezei de București funcționează două centre ale Serviciului de Ajutor Maltez, unul la București, iar altul la Pitești-Păuleasca, unde angajații și voluntarii „maltezi” slujesc cu bucurie, recunoștință și cu încrederea că sunt simple instrumente în mâinile lui Dumnezeu.

Hits: 489

/ Știri / Tags: ,

Share the Post