ÎPS Aurel Percă, la ceremonia de absolvire a asistenților medicali generaliști de la Colegiul „Sf. Iosif”

ips la liceu

ÎPS Aurel Percă, la ceremonia de absolvire a asistenților medicali generaliști de la Colegiul „Sf. Iosif”

Două clase de asistenți medicali generaliști din cadrul învățământului postliceal sanitar de la Colegiul Romano-Catolic „Sfântul Iosif”, totalizând 58 de tineri, băieți și fete, și-au încheiat parcursul școlar cu examenul de susținere a proiectului de absolvire nivel V, care a avut loc în data de 30 august 2021, la sediul Colegiului. Deși emoțiile au fost greu de stăpânit, mediile obținute de absolvenți la acest examen final  au fost mari, toate situându-se între 7.50- 10.

Cu bucuria examenelor încheiate, absolvenții s-au adunat în ziua următoare, 31 august, pentru festivitatea de încheiere a cursurilor, care a debutat cu o Sfântă Liturghie solemnă, prezidată de ÎPS Aurel Percă. Au concelebrat Pr. Emil Moraru, profesor la Facultatea de Teologie Romano-Catolică, Pr. Maricel Bulai, profesor de religie al absolvenților în ultimul an de studii, Pr. Nicolae Farcaș, Paroh al Parohiei Sfânta Tereza a Pruncului Isus, precum și noul vicar al acestei parohii, Pr. Paul Onode. Dintre profesorii care i-au pregătit pe noii asistenți medicali, au luat parte la Sfânta Liturghie prof. Antoaneta Tudorache, diriginta anului IIIA, prof. Steluța Drăghici, diriginta anului IIIB , precum și cele două directoare: Sr prof. Rodica Miron, și prof. Carmen Pop, director adjunct.

În cadrul omiliei, ÎPS Aurel Percă i-a felicitat pe absolvenți pentru rezultatele frumoase obținute pe parcursul celor trei ani de pregătire profesională și i-a încurajat să meargă înainte, cu demnitate și spirit creștin, pe acest drum al sacrificiului și al renunțării la sine însuși, pentru sănătatea și salvarea celor aflați în dificultate. Arhiepiscopul de București i-a îndemnat să nu precupețească niciun efort pentru a apăra viața.

Asistenții formați în cadrul Colegiului Romano-Catolic „Sfântul Iosif” sunt cu adevărat profesioniști, deoarece pe parcursul anilor de școală se acordă atenție nu numai aspectelor teoretice și practice ale profesiei de asistent, dar și formării umane si spirituale, prin orele de religie, incluse în curricula obligatorie a elevilor, doar la această școală.

Înaintea Ofertoriului din cadrul Sfintei Liturghii, absolvenții au depus Jurământul de credință, prin care s-au angajat, în fața lui Dumnezeu și a Bisericii, că vor respecta în toată activitatea lor de asistenți medicali valorile moralei creștine, că vor apăra viața și că se vor strădui să păstreze nestinsă flacăra credinței în sufletul bolnavilor încredințați lor de Dumnezeu.

Antoaneta Tudorache
Profesor de nursing la Colegiul Romano-Catolic „Sfântul Iosif”

Hits: 1862

/ Știri / Tags: ,

Share the Post