Vizita pastorală a ÎPS Aurel Percă în Parohiile Pantelimon și Nistorești (Constanța)

WhatsApp Image 2021-08-30 at 00.49.57

Vizita pastorală a ÎPS Aurel Percă în Parohiile Pantelimon și Nistorești (Constanța)

Duminică, 29 august 2021, pentru micile comunități romano-catolice din Pantelimon și Nistorești (jud. Constanța) a fost o zi de mare bucurie și sărbătoare. Sfintele Liturghii de la ora 10.30, respectiv ora 12.00 au fost prezidate de ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București. Au concelebrat Pr. Gabriel Popa, secretar eparhial și Pr. Felician Iancu, paroh de Pantelimon. Este prima vizită pastorală pe care ÎPS Aurel Percă o efectuează în cele două comunități din  Dobrogea.

 În cadrul Sfintelor Liturghii, ÎPS Aurel Percă s-a adresat tuturor credincioșilor, explicându-le cuvântul lui Dumnezeu și trezind în fiecare sensul trăirii vieții creștine. Totodată, referindu-se la pericopa evanghelică, Arhiepiscopul de București a făcut referire la cele zece porunci – Decalogul –  a căror împlinire desăvârșită Isus ne-a dat-o prin Noul Legământ. Adevărata libertate a omului constă în împlinirea voinței lui Dumnezeu. Un alt aspect punctat în cadrul predicii a fost că lumea este preocupata de ecologizarea mediului înconjurător, dar Isus ne cheamă să ne procupăm, în primul rând,  de „ecologizarea” sufletului.

whatsapp-image-2021-08-30-at-00-50-24

La sfârşitul fiecărei Liturghii, Părintele paroh Felician Iancu a adresat un cuvânt de mulțumire tuturor celor prezenți pentru implicare, în ceea ce privește cititul lecturilor și participarea la cor. Deoarece în urmă cu doar două săptămâni (15 august) Păstorul Arhidiecezei a sărbătorit ziua de naștere, la parohia din Pantelimon, s-a intonat cu deosebită emoție „La mulți ani!”. De asemenea, ÎPS Aurel Percă a primit din partea comunității un buchet de flori.

Parohia Înălțarea Sfintei Cruci din Pantelimon a fost înființată în anul 1998, iar  biserica parohială a fost construită în 2008. Astăzi comunitatea este alcătuită din  aproximativ 30 de familii catolice. La Nistorești, filială a parohiei din Pantelimon, unde sunt active peste 20 de familii,  hramul este Nașterea Sfintei Fecioare Maria

Simona Banu

 

 

Hits: 797

/ Știri / Tags: ,

Share the Post