Bicentenarul independenței Republicii Peru aniversat în Catedrala Sfântul Iosif

WhatsApp Image 2021-07-28 at 12.51.31

Bicentenarul independenței Republicii Peru aniversat în Catedrala Sfântul Iosif

Marți, 27 iulie 2021, a avut loc în Catedrala Sfântul Iosif un eveniment deosebit: ÎPS Aurel Percă a prezidat o Sfântă Liturghie de mulțumire pentru cei 200 de ani de la dobândirea independenței și proclamarea statului Peru ca republică și, totodată, a invocat binecuvântarea lui Dumnezeu asupra poporului peruvian.

În cadrul predicii sale, ÎPS Aurel Percă a scos în evidență, în prezența Doamnei Ambasador al Republicii Peru, María Eugenia Echeverría Herrera, și a mai multor reprezentanți ai ambasadei, dimensiunea religioasă a acelui moment.

În ziua de 28 iulie 1821, conducătorul armatei de eliberare, generalul José de San Martín, i-a cerut Arhiepiscopului de Lima, Bartolomé María de las Heras, să celebreze o Sfântă Liturghie la sfârșitul căreia să fie intonat imnul „Te Deum” în fața unei icoane a Sfintei Fecioare Maria, drept mulțumire pentru marele dar al libertății dobândite. De atunci, an de an, se celebrează în catedrala de la Lima, în toate catedralele din Peru și din țările în care se află comunități peruviene o Sfântă Liturghie de recunoștință pentru darul independenței dobândite. Totodată, ÎPS Aurel Percă a amintit de un alt dar deosebit de prețios pe care Dumnezeu l-a făcut Bisericii din Peru și Bisericii Universale prin nenumărații sfinți, cum ar fi Roza de Lima, Francisco Solano, Martin de Porres, Turibiu de Mongrovejo și alții care sunt exemple de viață și mijlocitori pentru toți creștinii.

screenshot-2021-07-28-at-12-38-03

Înainte de binecuvântarea finală, Doamna Ambasador al Republicii Peru și-a arătat recunoștința față de ÎPS Aurel Percă pentru că a acceptat să prezideze această Sfântă Liturghie de mulțumire cu ocazia bicentenarului independenței țării sale. Mai apoi s-a adresat compatrioților ei, invitându-i să cultive spiritul de unitate și solidaritate națională și să dea dovadă de tenacitate pentru a putea înfrunta pandemia și celelalte dificultăți cu care se confruntă țara, adresând un cuvânt de încurajare acelora care trăiesc și muncesc în România.

(A consemnat Pr. Tarciziu Șerban)

Hits: 646

/ Știri / Tags:

Share the Post