Constanța: Adolescenții Misionari, la cursul de „Teologia trupului” organizat de Operele Misionare Pontificale

cover misionari

Constanța: Adolescenții Misionari, la cursul de „Teologia trupului” organizat de Operele Misionare Pontificale

În săptămâna 12-16 iulie 2021, un grup de patruzeci de Adolescenți Misionari, adunați din mai multe dieceze din țară, au participat la cursul de formare umană „Teologia trupului” organizat de oficiul Operelor Misionare Pontificale (OMP) din România la Centrul Don Bosco din Constanța.

Această inițiativă s-a născut din necesitatea pe care adolescenții au exprimat-o cu privire la unele întrebări existențiale specifice vârstei lor, dar și ca o necesitate de combatere a noilor ideologii, în mod special a celei de gen, care își face loc tot mai mult în societatea actuală.

Sesiunile din prima zi au fost coordonate de doamna doctor Aurora Crăciun (medic biolog), care a familiarizat adolescenții cu noțiunile de anatomie, care au fost însoțite de explicații referitoare la aparatul de reproducere și rolul pe care acesta îl are în perpetuarea speciei umane. Toate aceste informații de educație sanitară au fost oferite de doamna doctor ținând cont de vârsta participanților și în conformitate cu învățătura Bisericii.

foto-interior

În cea de-a doua zi, Părintele Ștefan Lenghen le-a vorbit adolescenților despre importanța voinței și asumarea responsabilității în datoriile lor, ajutându-i, totodată, să facă diferența între visele autentice și cele false. Un alt subiect care a fost adus în discuție a fost cel al stimei de sine și al iubirii de sine, încercând să se stabilească care este pragul lor critic, nu doar din punct de vedere psihologic, ci plecând de la învățătura pe care ne-a transmis-o Isus.

În ultima zi, Părintele Eugen Blaj, Director Național al Operelor Misionare Pontificale, a dezbătut teme precum: despre ideologia gender, despre ofensele aduse poruncii a șasea a lui Dumnezeu, despre ființa întreagă (trup, suflet, spirit), despre vocație și misiunea de a fi discipoli ai lui Cristos. În același timp, Părintele Eugen a prezentat pericolele la care suntem expuși în zilele noastre, plecând de la cea mai cunoscută poveste din copilărie – Capra cu Trei Iezi –, descifrându-i tâlcul și punând în evidență actualitatea ei.

Pe lângă aceste sesiuni de formare, adolescenții au participat în fiecare zi la Sfânta Liturghie, s-au bucurat de momente de socializare, jocuri și cântece și au avut ocazia să se bronzeze la plajă, bucurându-se de apa mării și de zilele însorite.

foto-interior-misionari

Momentul culminant al întâlnirii a fost Sfânta Liturghie din ultima zi, în cadrul căreia trei adolescente din Satu Nou (Bacău) au depus adeziunea pentru a deveni membre misionare în cadrul Copilăriei Misionare Pontificale.

OMP va mai susține în perioada următoare o întâlnire de formare misionară la Harghita, la care vor participa șaizeci de copii din cadrul operei Copilăria Misionară Pontificală, care va continua tema anului  – „Toți suntem frați și avem aceeași casă”.

 

Pr. Eugen Blaj
Director Național al Operelor Misionare Pontificale

Hits: 447

/ Știri / Tags:

Share the Post