Întâlnirea de la Cruce: Sf. Liturghie lângă Crucea de pe Caraiman, cu preoți și laici din ARCB

cruce

Întâlnirea de la Cruce: Sf. Liturghie lângă Crucea de pe Caraiman, cu preoți și laici din ARCB

Luni, 12 iulie 2021, un grup frumos format din copii, tineri, familii și trei preoți – Pr. Daniel Bulai, Pr. Marian Blaj și Pr. Lucian Dîncă AA –  au răspuns afirmativ unei propuneri îndrăznețe de a se întâlni la Crucea de pe Caraiman pentru a celebra Sfânta Liturghie.

Participanții, plini de entuziasm, au venit din diferite parohii ale Arhidiecezei de București. În grupuri mai mici și mai mari, fiecare în parte a străbătut drumul până la Cruce, asemenea unui pelerinaj. Unii pentru prima dată, alții familiarizați cu acest loc, au așteptat cu nerăbdare ora 13.00 pentru Sfânta Liturghie care urma să fie celebrată lângă imensa Cruce de pe Caraiman.

În timpul Sfintei Liturghii, Pr. Daniel Bulai i-a invitat pe cei prezenți să facă o experiență bogată în credință, asemenea celor trei ucenici pe care Isus i-a luat cu sine pe muntele Tabor, acolo unde s-a schimbat la față înaintea lor. Imaginile biblice, subliniate de Pr. Daniel în timpul predicii, au fost: muntele înalt, hainele strălucitoare și norul de unde s-a auzit glasul Tatălui Ceresc!

Așa cum muntele Tabor a fost învăluit într-un nor, la fel Vârful Caraiman pe care străjuiește Crucea Eroilor, în timpul Sfintei Liturghii, la momentul „Tatăl nostru” a fost acoperit de un nor întunecos, din care a curs ploaie bogată… Odată cu binecuvântarea finală a Sfintei Liturghii, toți cei prezenți au fost bine udați și imediat s-au refugiat chiar sub Cruce, unde au așteptat ca ploaia să înceteze.

După ce norul s-a împrăștiat, toți participanții, în grupuri mici, au lăsat cu nostalgie locul unde au avut parte de o experiență unică și de neuitat. Până la locul de unde fiecare a plecat mai apoi spre casă, toți și-au exprimat dorința ca această „Întâlnire de la Cruce” să se repete în fiecare an. Pe scurt, se poate spune că „Întâlnirea de la Cruce” a fost de fapt o ocazie unică de a ne întâlni cu Dumnezeu, care strălucește prin lucrările sale minunate!

Claudiu Roznovszky

Hits: 3057

/ Știri

Share the Post