Capitulul provincial al Surorilor Franciscane Misionare de Assisi

214004385_231745748791493_7563970298257603266_n

Capitulul provincial al Surorilor Franciscane Misionare de Assisi

În perioada 28 iunie – 8 iulie, Surorile Franciscane Misionare de Assisi din Provincia „Sf. Francisc de Assisi” – România au celebrat Capitulul provincial cu tema „Să mergem împreună în fidelitate conștientă, creativă și coresponsabilă” care a avut loc în comunitatea din Valea Mare. Capitulul a fostcondus de Superioara Generală, Madre Francesca Farina, iar lucrările capitulare au fost mediate de către Sora Mercedes de Carmen Donato.

Capitulul a debutat cu o zi de reculegere ținută în Solemnitatea Sf. Apostoli Petru și Paul de Pr. Ioan Bălan de la seminarul din Bacău. Pe 30 iunie, după Sf. Liturghie celebrată de Pr. Damian Patrașcu, Ministru Provincial al OFMConv din România, au avut loc primele două sesiuni, în care s-au prezentat relația Superioarei Provinciale, Sr. Bernadeta Ciobanu, a Madrei Generale, Sr. Francesca Farina, și a Econoamei Provinciale, Sr. Silvia Bejan.

În perioada 1 – 4 iulie surorile capitulare au continuat cu verificarea vieții și activităților Provinciei și discernerea cu atenție a diferitelor situații pentru a proiecta drumul unui nou cvadrieniu. În ziua de 5 iulie 2021 a fost realeasă ca Superioară Provincială Sr. Bernaveta Ciobanu, iar în dimineața zilei de 6 iulie a fost ales noul Consiliu Provincial format din: Sr. Ana Vereș – Vicara Provincială; Sr. Irina Giurgică – Secretara Provincială; Sr. Maria Dîscă – Consilieră și Sr. Angela Gal – Consilieră; Sr. Irina Cata – Econoama Provincială.

În Arhidieceza de București, unde sunt prezente din 1925, Surorile Franciscane Misionare de Assisi se ocupă de ajutorarea familiilor în dificultate, cateheză cu tinerii și copiii în parohie, îngrijirea bisericii parohiale și animarea liturgică, vizitarea persoanelor bolnave și în vârstă, îngrijirea și educarea copiilor în cadrul Fundației „Bambini in emergenza”, educarea și însoțirea copiilor la Casa ”Sf. Ioan” – Asociaţia Caritas București, activități pe care le desfășoară la București și Singureni (Giurgiu).

Sursa: Surorile Franciscane Misionare de Assisi


Surorile Franciscane Misionare de Assisi sunt o congregație religioasă de drept pontifical, au fost înființată în 1702, la Assisi (Italia), de fratele franciscan minor conventual Giuseppe Antonio Marcheselli și de de terțiara Angela Maria Del Giglio. După ce au activat 200 de ani numai în Assisi, surorile au deschis comunități şi în străinătate, astăzi congregația fiind prezentă în 20 de țări din lume. În România, surorile sunt prezente din 1919.

 

 

 

Hits: 441

/ Știri

Share the Post