Lansarea imnului Congresului Euharistic de la Budapesta (5-12 septembrie 2021)

thumbnail

Lansarea imnului Congresului Euharistic de la Budapesta (5-12 septembrie 2021)

Pe 14 iunie 2021, Cardinalul Péter Erdő, Arhiepiscop al Arhidiecezei de Esztergom-Budapesta și Primat al Ungariei și Președintele Conferinței Episcopilor din Ungaria, a prezentat într-o conferință de presă imnul celui de-al 52-lea Congres Internațional Euharistic, ce se va desfășura între 5-12 septembrie 2021 în capitala Ungariei, cu participarea Sfântului Părinte Papa Francisc, care va fi prezent pentru Sfânta Liturghie de încheiere a Congresului.

Într-un mesaj video de prezentare, Cardinalul Péter Erdő a explicat că textul este sunt o variantă actualizată a imnului Congresului Euharistic de la Budapesta din 1938. „Binecuvântează pământul cu pace și onoare, adu-ne pe toți în binecuvântata ta adunare”. Credincioșii maghiari nu a uitat imnul care i-a dat forță și speranță în timpurile grele ale celui de-al doilea Război Mondial, dar și în deceniile de comunism care au urmat. În 2019, imnul a fost intonat la Sfânta Liturghie prezidată de Papa Francisc la Șumuleu-Ciuc. „Cu adevărat, mesajul este și astăzi actual. Să-i cerem lui Cristos să ne reunească pe toți, într-o unire fraternă – toate națiunile, toate popoarele pământului”, a spus Cardinalul.

Inițial, Congresul Euharistic de la Budapesta a fost planificat pentru septembrie 2020, dar din cauza pandemiei de coronavirus, s-a decis amânarea acestuia pentru 2021 de către Papa Francisc împreună cu Episcopii maghiari și Comitetul Pontifical pentru Congresele Euharistice Internaționale.

ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, este unul din principalii vorbitori în cadrul Congresul Euharistic de la Budapesta.

Videoclipul imnului poate fi vizionat la acest link.

Foto: Conferința Episcopilor din Ungaria

Hits: 386

/ Știri / Tags:

Share the Post